in ,

10 μέρη του κόσμου που φέρνουν τύχη

Για αιώνες οι άνθρωποι αναζητούν αντικείμενα και τρόπους που τους φέρνουν τύχη. Αν βρεθείς σε ένα από τα τυχερά μέρη του πλανήτη, κάνε μια ευχή και που ξέρεις…. ίσως και να πραγματοποιηθεί!

1. Άγαλμα Αγίου Ιωάννη του Nepomuk ,Πράγα

Διασχίζοντας τον ποταμό Μολδάβα στην Πράγα , η Γέφυρα του Καρόλου είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης . Η γέφυρα είναι διακοσμημένη με περίπου 30 αγάλματα, συμπεριλαμβανομένου του αγάλματος του Αγίου Ιωάννη του Νεπομούκ. Σύμφωνα με τον μύθο, ο άγιος ρίχτηκε από τη γέφυρα το 1393 από τον Βασιλιά Wenceslas IV επειδή κρατούσε μυστικό τις ομολογίες της βασίλισσας (ήταν ο ιερέας της). Το άγγιγμα του αγάλματος λέγεται ότι φέρνει τύχη και επιστροφή στην Πράγα. Λίγα βήματα από το πραγματικό άγαλμα είναι ένας μικρός χρυσός σταυρός που σηματοδοτεί το σημείο όπου το σώμα του αγίου ρίχτηκε στον ποταμό Μολδάβα. Εάν αγγίξετε τον σταυρό και κάνετε μια ευχή, θα πραγματοποιηθεί εντός ενός έτους και μιας ημέρας.

2. Fontana di Trevi, Ρώμη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@perfect_italia)

Το να πετάς ένα κέρμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι είναι τόσο ιταλικό όσο η πίτσα και τα ζυμαρικά.  Όταν βρεθείτε στη Ρώμη , πετάξτε ένα νόμισμα σε αυτό το όμορφο μπαρόκ σιντριβάνι στην περιοχή Trevi για να εξασφαλίσετε την επιστροφή σας στην Αιώνια Πόλη. Σύμφωνα με την παράδοση, πρέπει να ρίξετε το νόμισμα χρησιμοποιώντας το δεξί σας χέρι πάνω από τον αριστερό σας ώμο. Η παράδοση χρονολογείται από την αρχαία Ρώμη όταν οι ταξιδιώτες έριξαν νομίσματα στο νερό και προσευχήθηκαν στους θεούς για να τους βοηθήσουν να επιστρέψουν στο σπίτι με ασφάλεια. Μπορείτε να ρίξετε ένα δεύτερο νόμισμα αν ψάχνετε μια αγάπη και ένα τρίτο για γάμο.

3. Αγιά Σοφιά, Κωνσταντινούπολη

Στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης της Τουρκίας, βρίσκεται η Αγία Σοφία. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, το αρχιτεκτονικό αυτό αριστούργημα χρησίμευε ως ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία , ως μουσείο και πλέον ως τζαμί. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της είναι η  Στήλη του Αγίου Γρηγορίου του Θαυματουργού, όπου ο Ιουστινιανός έβαζε το δάχτυλό του στην χάλκινη οπή, έκανε μία πλήρη περιστροφή του χεριού και θεραπευόταν από τις ημικρανίες του. Λέγεται ότι η στήλη δακρύζει με αγίασμα και θεραπεύει τις αρρώστιες των πιστών.  Οι επισκέπτες μπορούν να τοποθετήσουν τους αντίχειρές τους σε μια τρύπα στο πλάι της στήλης και αν βγει υγρό, οι ταλαιπωρίες τους θα θεραπευτούν. Μια άλλη πεποίθηση υποστηρίζει ότι εάν τοποθετήσετε τον αντίχειρά σας στη στήλη, κάνετε μια ευχή και περιστρέψετε το χέρι σας σε έναν κύκλο, θα πραγματοποιηθεί η ευχή σας.

4. Point Zero , Παρίσι

Το Point Zero βρίσκεται λίγο έξω από τον καθεδρικό ναό της Notre Dame και είναι ένας μικρός γεωγραφικός δείκτης που θεωρείται το κέντρο του Παρισιού. Το «Σημείο Μηδέν Μέτρησης Αποστάσεων»  του Παρισιού είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο για τοπικές τελετές. Κάποιοι περιστρέφονται σε έναν κύκλο με το ένα πόδι πάνω στο δείκτη για να ερωτευτούν, ενώ άλλοι φιλούν ένα αγαπημένο άτομο πάνω από την πλάκα για να εξασφαλίσουν μια αιώνια αφοσίωση. Μπορεί επίσης να δείτε μερικά νομίσματα  διάσπαρτα στην επιφάνεια του.  Κάντε μια ευχή και ίσως να γίνει πραγματικότητα.

5. Κάστρο Blarney ,Blarney

Ένα από τα πιο διάσημα κάστρα στην Ιρλανδία , το Κάστρο Blarney χτίστηκε πριν από περίπου 600 χρόνια από τον Cormac MacCarthy, έναν από τους μεγαλύτερους αρχηγούς της Ιρλανδίας. Ενώ οι τεράστιοι  χώροι του κάστρου είναι ιδανικοί για εξερεύνηση, το πραγματικό αξιοθέατο εδώ είναι η περίφημη πέτρα Blarney. Για πάνω από 200 χρόνια, οι άνθρωποι συρρέουν στην κομητεία Κορκ για να φιλήσουν την πέτρα Blarney. Ενώ η προέλευση του Blarney Stone είναι ασαφής, το φιλί της πέτρας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα σε όλη την Ιρλανδία. Η πέτρα του Scone λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε για αιώνες στα στέμματα των αγγλικών και σκωτσέζων μονάρχων. Σύμφωνα με τον  μύθος ένα φιλί στο Blarney Stone θα προσδώσει στα χείλη σας ευγλωττία και καλή τύχη σε θέματα πειθούς.

6. Schöner Brunnen , Νυρεμβέργη

Το Schöner Brunnen είναι ένα σιντριβάνι του 14ου αιώνα που βρίσκεται στην κύρια αγορά της Νυρεμβέργης , δίπλα στο δημαρχείο και θεωρείται ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Η βρύση είναι περίπου 19 μέτρα ύψος και έχει το σχήμα ενός Gothic spire. Οι 40 πολύχρωμες μορφές που κοσμούν τη βρύση αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια θέα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας . Είναι η φιλοσοφία , οι επτά φιλελεύθερες τέχνες , οι τέσσερις Ευαγγελιστές , οι τέσσερις Πατέρες της Εκκλησίας , οι επτά πρίγκιπες εκλογείς , οι Εννέα Αξίες , ο Μωυσής και επτά Προφήτες . Οι δύο δακτύλιοι από ορείχαλκο που είναι ενσωματωμένοι στο φράχτη που περιβάλλει το σιντριβάνι σε αντίθετες πλευρές λέγεται ότι φέρνουν καλή τύχη σε εκείνους που τους γυρίζουν.

7. Ναός Lingyin, Χανγκζού

 Ο ναός Lingyin στο Hangzhou είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αρχαίους βουδιστικούς ναούς στην Κίνα. Ένα πνευματικό μέρος για πολλούς, ο ναός φιλοξενεί πάρα πολλούς θρύλους, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Γελώντας Βούδα. Στο κέντρο της Αίθουσας του Ουράνιου Βασιλιά βρίσκεται το άγαλμα του Μαϊτρέγια, γνωστός και ως ο Γελώντας Βούδας. Λέγεται ότι  το τρίψιμο της κοιλιάς του Βούδα φέρνει καλή τύχη και είναι μια παράδοση πολλών χρόνων.  Προχωρήστε και δώστε στην κοιλιά του ένα καλό «χτύπημα».

8. Il Porcellino, Φλωρεντία

Βρίσκεται στη νότια πλευρά του Mercato Nuovo  και το Porcellino («χοιρίδιο» στα ιταλικά) είναι τόσο ελκυστικό για τους τουρίστες όσο και η γύρω αγορά. Το να βάζεις ένα νόμισμα στο στόμα του αγριογούρουνου και να τρίβεις το ρύγχος του λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη και επιστροφή στη Φλωρεντία. Το άγαλμα είναι τόσο δημοφιλές που υπάρχουν αρκετά αντίγραφα, συμπεριλαμβανομένου ενός πανομοιότυπου στο Νοσοκομείο του Σίδνεϊ, το οποίο θεωρείται επίσης ότι φέρνει καλή τύχη.

9. Πέτρα Intihuatana, Μάτσου Πίτσου

Το Μάτσου Πίτσου είναι ένας διαφορετικός προορισμός από οποιοδήποτε άλλο μέρος της γης. Το να φτάσετε στη χαμένη πόλη των Ίνκας είναι μια περιπέτεια από μόνη της, αλλά το ταξίδι αξίζει τον κόπο. Ένα ορόσημο που δεν πρέπει να χάσετε είναι η Intihuatana Stone, μια τελετουργική πέτρα που χρησιμοποιείται από τους Ίνκας. Δείχνοντας κατευθείαν στον ήλιο, ορισμένοι πιστεύουν ότι η πέτρα λειτουργούσε ως μια συσκευή αστρονομικής παρατήρησης που τη χρησιμοποιούσαν για τον προσδιορισμό των περιόδων για διάφορα φεστιβάλ και γιορτές της θρησκείας των Ίνκας. Κάντε την πρώτη σας στάση εδώ για να απολαύσετε την καλή ατμόσφαιρα και συνεχίστε την εξερεύνηση αυτού του απίστευτου αρχαίου χώρου.

10. Άγαλμα της Ιουλιέτας, Βερόνα

Η Βερόνα είναι γνωστή ως το σκηνικό του Ρωμαίου και Ιουλιέτας του Σαίξπηρ , οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ιταλική πόλη έχει πολλά ορόσημα που τιμούν τον διασημότερο έρωτα όλων των εποχών. Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα είναι το χάλκινο άγαλμα της Ιουλιέτας που βρίσκεται έξω από το σπίτι της Ιουλιέτας (Casa di Giulietta). Μια παράδοση που διατηρείται χρόνια , είναι οι τουρίστες να τρίβουν το αριστερό στήθος της για καλή τύχη. Και αν σας φέρνετε κάπως άσεμνο, κολλήστε μια σημείωση αγάπης στον τοίχο και τραβήξτε μια φωτογραφία κάτω από το διάσημο μπαλκόνι.

Σου άρεσε το άρθρο;

15 Points
Upvote Downvote

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0
Τα 10 πιο ινσταγκραμικά ξενοδοχεία του κόσμου -

Τα 10 πιο ινσταγκραμικά ξενοδοχεία του κόσμου

Οι 10 καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί της Ευρώπης -

Οι 10 καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί της Ευρώπης