in

10 μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια της ζωής σου

Είτε είστε λάτρεις της καλής τέχνης και της ιστορίας είτε όχι, αυτά τα μουσεία σίγουρα θα σας κόψουν την ανάσα.

1 . Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης , Νέα Υόρκη

Στις 13 Απριλίου 1870, το Met άνοιξε μέσα στο ιστορικό κτίριο Dodworth πριν μετακομίσει στη μόνιμη τοποθεσία του στην Fifth Avenue και 82nd Street το 1880. Το μουσείο παρουσιάζει πάνω από 5.000 χρόνια έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της ισλαμικής τέχνης που χρονολογείται από τον έβδομο αιώνα και της γνωστής ζωγραφικής του Edgar Degas The Dance Class .

2 . Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, Κάιρο

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Βόρειας Αφρικής, το Αιγυπτιακό Μουσείο στεγάζει σχεδόν 120.000 αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα και τη μεγαλύτερη συλλογή Φαραωνικών αρχαιοτήτων στον κόσμο. Το μουσείο τέθηκε σε λειτουργία το 1835 από την αιγυπτιακή κυβέρνηση με την ελπίδα να σταματήσει τη λεηλασία πολλών αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων. Οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τη χρυσή μάσκα του Tutankhamun, η οποία αποτελείται από 11 κιλά στερεού χρυσού.

3 . Μουσείο Πολεμιστών Κιν και Αλόγων Τερακότα, Κίνα

Η αρχαία κινεζική ταφική τέχνη των τερακότα γλυπτών σε αυτό το μαυσωλείο και το μουσείο απεικονίζει τους στρατούς του Κιν Σι Χουάνγκ, του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας. Ο στρατός της τερακότας, που χρονολογείται στα τέλη του 3ου αιώνα, ανακαλύφθηκε από τους τοπικούς αγρότες το 1974 λίγο έξω από την πόλη Xi’an. Εκτιμάται ότι μέσα στο μαυσωλείο υπάρχουν περισσότερους από 8.000 στρατιώτες, 130 άρματα με 520 άλογα και 150 άλογα ιππικού. Μέσα στον ίδιο ιστότοπο, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν το Μουσείο Ακροβατικών Τερακότας, το Μουσείο Πολιτικών Υπαλλήλων Τερακότας, το Μουσείο Πέτρινης Πανοπλίας και το Μουσείο Χαλκού Άρμα και Άλογο.

4 . Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

Ο Βασιλιάς Φίλιππος ΙΙ διέταξε την κατασκευή ενός φρουρίου το 1190 για την προστασία του Παρισιού. Κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, το μουσείο χρησίμευσε ως βασιλικό παλάτι για τη μοναρχία έως ότου ο βασιλιάς Λουδοβίκος XIV μετέφερε τη βασιλική κατοικία στις Βερσαλλίες. Η Εθνική Συνέλευση άνοιξε το Λούβρο ως μουσείο το 1793, ξεκινώντας την κληρονομιά της ως το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στον κόσμο. Η Φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης και της Ψυχής που αναβιώνει από το Cupid’s Kiss είναι μερικά από τα σχεδόν 380.000 έργα τέχνης στο Λούβρο.

5 . Μουσείο της Ακρόπολης , Αθήνα

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδες του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα . Βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.

6 . Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Το πρώτο εθνικό μουσείο στον κόσμο, το Βρετανικό Μουσείο ιδρύθηκε από το κοινοβούλιο όταν ο γιατρός Sir Hans Sloane παρέδωσε 71.000 αντικείμενα στον Βασιλιά George George II για το έθνος μετά το θάνατό του το 1753. Ο Sir Robert Smirke σχεδίασε το σημερινό κτίριο σε στιλ ελληνικής αναβίωσης, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης αίθουσας ανάγνωσης με τρούλο. Το μουσείο είναι επίσης ο σημερινός κάτοχος των κλασικών μαρμάρων Elgin και της πέτρας Rosetta.

7 . Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος Smithsonian, Ουάσιγκτον DC

Ενώ το Smithsonian National Air and Space Museum δεν άνοιξε επίσημα μέχρι το 1976, η σχέση του ιδρύματος με την αεροπορία ξεκίνησε με τη δημιουργία του και τον πρώτο γραμματέα του Smithsonian, Joseph Henry. Ο φυσικός κάλεσε τον αεροναύτη Thaddeus SC Lowe να διογκώσει ένα μπαλόνι ζεστού αέρα στους χώρους του μουσείου το 1861, καθιερώνοντας την αφοσίωση του ιδρύματος στην αεροπορική και διαστημική εκπαίδευση. Το μουσείο περιγράφει λεπτομερώς το ιστορικό παρελθόν της εξερεύνησης του διαστήματος και της αεροναυτικής της Αμερικής.

8 . Εθνικό Κέντρο Τέχνης, Τόκιο

Ποτέ δεν ξέρετε τι εντυπωσιακό γλυπτό ή ιαπωνικό αριστούργημα θα βρείτε σε αυτό το εντυπωσιακό ίδρυμα. Το Εθνικό Κέντρο Τέχνης υπερηφανεύεται για το ότι είναι ένα «άδειο μουσείο», που εισάγει συνεχώς νέες εκθέσεις και συλλογές που εκτείνονται σε ολόκληρη τη δομή από σκυρόδεμα και γυαλί που σχεδιάστηκε από τον Kisho Kurokawa. Ιδρύθηκε το 2007, το ιδιόμορφο μουσείο γρήγορα έγινε ένα δημοφιλές αξιοθέατο που πρέπει να δείτε στο Τόκιο, με περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι προηγούμενες εκθέσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως την ιστορία του Cartier.

9 . Εθνικό Μουσείο της Μπανγκόκ

Το πρώτο εθνικό μουσείο στην Ταϊλάνδη, αυτό το πολιτιστικό μεγαλείο της Μπανγκόκ στεγάζει την πιο εκτεταμένη συλλογή από ταϊλανδέζικα αντικείμενα και έργα τέχνης της χώρας. Οι δομές του μουσείου μπορούν να ανιχνευθούν το 1782, όταν χρησίμευαν ως το παλάτι του Βίκουρου του Ράμα Ι, πρίγκιπα Γουάνγκ Νά. Σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, οι χώροι μετατράπηκαν σε μουσείο με τρεις διαφορετικές θεματικές γκαλερί: μια γκαλερί ιστορίας της Ταϊλάνδης, μια συλλογή αρχαιολογικής και ιστορίας τέχνης και μια συλλογή διακοσμητικών τεχνών και εθνολογιών. Εκτός από τις κύριες συλλογές, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν μια από τις πιο σεβαστές εικόνες του Βούδα, Phra Phuttha Sihing, στο παρεκκλήσι Bhuddhaisawan.

10 . Μουσείο Madame Tussauds ,Λονδίνο

Το διασημότερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του κόσμου. To μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου με εκθέματα από τον χώρο του θεάματος, της πολιτικής και του αθλητισμού. Ιδρύθηκε ως μόνιμη έκθεση από την Marie Tussaud (Μαρί Τισό) στην Baker Street το 1835 με κεντρικό θέαμα το Δωμάτιο του Τρόμου (Chamber of Horrors), που παρουσίαζε τα θύματα της Γαλλικής Επανάστασης, διάσημες προσωπικότητες με γνωστούς δολοφόνους και εγκληματίες της εποχής. Εκεί, έχεις την ευκαιρία να φωτογραφηθείς με τις μεγαλύτερες και διασημότερες προσωπικότητες του κόσμου.

Σου άρεσε το άρθρο;

Taj Mahal, India

10 επιβλητικά κτίρια του κόσμου που πρέπει να επισκεφτείς

Το πυραμιδοειδές κάστρο του Βλοχού. -

Το πυραμιδοειδές κάστρο του Βλοχού.