Πότε να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη; -
in

Πότε να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη;

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη που είναι όμορφη όλο τον χρόνο. Η άνοιξη και το φθινόπωρο θεωρούνται ιδανικές στιγμές για να ταξιδέψεις εκεί. Ωστόσο, όπως σε κάθε πόλη έτσι και στην Κωνσταντινούπολη, η κάθε εποχή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της σε περίπτωση που σχεδιάζεις να την επισκεφτείς.

Άνοιξη:

Πότε να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη; -

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι ιδανικοί μήνες να επισκεφτείς την Κωνσταντινούπολη. Ο καιρός γίνεται ζεστός κατά τη διάρκεια της ημέρας και δροσερός το βράδυ, ενώ οι βροχές είναι σπάνιες. Ένα άλλο πλεονέκτημα για να πας την άνοιξη είναι ότι μπορείς να δεις τους δρόμους, τη φύση και τα πάρκα της Πόλης σε πλήρη άνθιση. Η Πόλη «ζωντανεύει» και γίνεται πολύχρωμη και ζωηρή με τις περίφημες τουλίπες να είναι στα καλύτερα τους.

Καλοκαίρι:

Πότε να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη; -

Το καλοκαίρι στην Κωνσταντινούπολη, από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, είναι ζεστό και συχνά βροχερό. Οι ντόπιοι αυτή την περίοδο εγκαταλείπουν την Πόλη για τα νησιά και τις δροσερές ακτές της χώρας. Σε αντίθεση, οι τουρίστες είναι αρκετοί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χωρίς όμως αυτό να είναι το ιδανικότερο για σένα καθώς οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ανεβασμένες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει αυτή η σεζόν είναι οι ιδανικές συνθήκες για κρουαζιέρα στο Βόσπορο.

Φθινόπωρο:

Πότε να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη; -

Ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης είναι επίσης δύο ιδανικοί μήνες για να βρεθείς στην Κωνσταντινούπολη. Οι θερμοκρασίες είναι τις περισσότερες φορές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα (23 βαθμούς Κελσίου), αλλά να είστε προετοιμασμένοι για εκπλήξεις! Η μια μέρα μπορεί να είναι ζεστή και ξερή ενώ η επόμενη μπορεί να σας αναγκάσει να πάρετε το παλτό και την ομπρέλα σας. Ωστόσο, αν θέλετε να αποφύγετε τον έντονο ήλιο της άνοιξης, τότε το φθινόπωρο θα λατρέψετε τις βόλτες στην Πόλη.

Χειμώνας:

Πότε να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη; -

Ο χειμώνας είναι γενικά κρύος και αρκετά βροχερός. Οι πιθανότητες να πετύχεις χιόνι είναι λιγότερες όμως να είσαι προετοιμασμένος για βροχερές και τσουχτερές μέρες.

Ιδανική εποχή για αξιοθέατα:

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιοo και Αύγουστο, ο κόσμος γύρω από τα αξιοθέατα στην παλιά πόλη μπορεί να είναι αρκετά μεγάλος και να επιβαρύνεται από τον ζεστό και κολλώδη καιρό. Έτσι, η βέλτιστη στιγμή αν θέλεις να περιηγηθείς στα αξιοθέατα είναι ο Απρίλιος, ο Μάιος και από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως το τέλος Οκτωβρίου. Τον Απρίλιο, ολόκληρη η πόλη βρίσκεται σε άνθιση για το φεστιβάλ τουλίπας.

Ιδανική εποχή για κρουαζιέρα στο Βόσπορο:

Πότε να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη; -

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ο καιρός είναι συνήθως ζεστός και τα πλήθη μειώνονται. Ο Μάιος είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή και η ιδανική στιγμή για να κάνετε κρουαζιέρα στο Βόσπορο και να δείτε τα δελφίνια. Ωστόσο, οι κρουαζιέρες κατά μήκος του Βοσπόρου αξίζουν ανά πάσα στιγμή. Οι κρουαζιέρες ενδέχεται να ακυρωθούν το χειμώνα λόγω του κακού καιρού οι πρωινές κρουαζιέρες προσφέρουν μεγαλύτερες πιθανότητες ηλιοφάνειας.

Ιδανική εποχή για ψώνια:

Πότε να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη; -

Αρκετοί είναι αυτοί που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη για κάνουν τα ψώνια καθώς οι τιμές είναι υπερβολικά προσιτές  και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από παγκοσμίως γνωστές μάρκες μαζί με τοπικά σχέδια υψηλής ποιότητας. Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το Istanbul Shopping Fest προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε διάφορα εμπορικά κέντρα και αγορές. Οι εκπτώσεις είναι επίσης δυνατές σε όλη την πόλη από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν:

Πότε να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη; -

Η Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό μουσουλμανική χώρα και κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού (μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου ανάλογα με το έτος), ορισμένα καταστήματα, εστιατόρια και παρόμοια μαγαζιά ενδέχεται να είναι κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά η χώρα ζωντανεύει τη νύχτα, καθώς οι πιστοί επιστρέφουν στα γεύματά τους.

Σου άρεσε το άρθρο;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0
people sitting and walking near body of water

Tα δέκα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Όσλο

Santorini Experience 2022: Συμμετέχει η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη -

Santorini Experience 2022: Συμμετέχει η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη