in

Off road tours στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι μπορείς να απολαύσεις Off-Road διαδρομές. Με την επίβλεψη ειδικών και οδηγώντας Buggy οχήματα, μπορείς να χαρείς τα μοναδικά φυσικά τοπία της περιοχής με ένα διαφορετικό τρόπο από τους συνηθισμένους.

Τι είναι το off road tours και πότε δημιουργήθηκε ?

Μια εταιρεία, η οποία διαθέτει οχήματα POLARIS τύπου buggy και πραγματοποιεί περιηγήσεις εκτός δρόμου στο βουνό, πάντα με κύριο μέλημα την ασφάλεια όλων αυτών που συμμετέχουν. Δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2019.

Σε ποια περιοχή γίνεται και μέχρι πόσα άτομα μπορείτε να καλύψετε?

Η δραστηριότητα γίνεται στην ευρύτερη ορεινή περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας. Ένα χωριό το οποίο απέχει μόλις 5 λεπτά από την πόλη του Καρπενησίου. Η δραστηριότητα μπορεί να καλύψει μέχρι 7 άτομα ανά διαδρομή.

Ποιοι είναι οι λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος την περιοχή σας και να συμμετέχει σε κάποιο από τα tours σας?

Η Off Road Tours δηµιουργήθηκε από την επιθυµία µας να προσφέρουµε στους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους κάτοικους της περιοχής µας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή µε τη φύση µε ένα τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Κατά τη διάρκεια των διαδροµών µας, θα απολαύσετε τα τοπία των καταπράσινων ευρυτανικών βουνοπλαγιών δραπετεύοντας από τους ρυθµούς της καθηµερινότητας και συνδιάζοντας µια συναρπαστική και φυσικά ασφαλή εµπειρία οδήγησης εκτός δρόµου.

Οι διαδροµές που ακολουθούµε έχουν επιλεγεί τόσο για αρχάριους όσο και για έµπειρους οδηγούς και αποτελούν µια όµορφη εισαγωγή στον κόσµο των side by side οχηµάτων µαζί µε µια πλήρη γεύση της φυσικής οµορφιάς του τόπου. Οικογένειες µε µικρά παιδιά είναι ευπρόσδεκτες σε αυτές. Πρωταρχικοί µας παράγοντες κατά την οδήγηση είναι ο σεβασµός του περιβάλλοντος και η ασφάλεια. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η επιλογή των διαδροµών/µονοπατιών έχει γίνει πολύ προσεκτικά.

Το Καρπενήσι είναι μόλις 3 ώρες από την Αθήνα. Τι το διαφορετικό έχει για να μπορεί να προσελκύσει έναν επισκέπτη?

Το Καρπενήσι, όπως και όλος ο νομός, βρίσκεται σε ορεινή περιοχή πλούσια σε βλάστηση. Πολλοί το αποκαλούν «Ελβετία» της Ελλάδας και είναι κυρίως διάσημο για το χιονοδρομικό του κέντρο, αλλά το Βελούχι και η γύρω περιοχή αποτελούν επίσης υπέροχο προορισμό όλες τις εποχές.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε αρκετό βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων.

Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για τόσο για θρησκευτικό τουρισμό όσο και για ιστορικό τουρισμό.

Τα extreme tours στην Ελλάδα δεν είναι αρκετά γνωστά. Ποιος πιστεύετε πως είναι ο λόγος που δεν τα ακολουθεί ο κόσμος ?

Είναι κάτι καινούργιο για τα δεδομένα της Ελληνικής τουριστικής κουλτούρας, αν και παρατηρείται ότι το ευρύ κοινό το αγκαλιάζει σιγά σιγά. Επίσης είναι λίγα τα σημεία ανά την επικράτεια που προσφέρουν τέτοιες δραστηριότητες και δεν είναι ακόμα γνωστά.

Η Ελλάδα φημίζεται και διαφημίζεται για την θάλασσα, τα νησιά και το καλοκαίρι. Θεωρείτε ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτό ώστε να προωθείται και ο χειμερινός τουρισμός και με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει?

Με την διαφήμιση αρχικά όλων των χειμερινών προορισμών και στη συνέχεια με την ικανοποίηση των τουριστών, οι οποίοι με την σειρά τους θα δημιουργήσουν μια νέα τάση.

Πες μας την γνώμη σου

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Ενημέρωση...

0
woman standing near building

Πότε να επισκεφθώ το Βερολίνο;

Σπούδασε σε ένα από τα 18 E-Learning προγράμματα στο τομέα του Τουρισμού που προσφέρει το ΕΚΠΑ