in

Οι 10 φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης: Εξερευνήστε περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα

Προγραμματίστε ένα ταξίδι στις φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης και θα εξερευνήσετε περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα. Η Ευρώπη έχει πολλά υπέροχα μέρη που είναι ευγενικά με το πορτοφόλι σας. Σας παρουσιάζουμε τις 10 φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης!

Πίνακας Περιεχομένων

Βαρσοβία, Πολωνία

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα : 30,45 €

Φτηνά πράγματα στη Βαρσοβία

Το Μουσείο Εξέγερσης της Βαρσοβίας έχει δωρεάν είσοδο τις Κυριακές. Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, δροσιστείτε σε οποιαδήποτε από τις τρεις όμορφες παραλίες στον ποταμό Βιστούλα, από τις οποίες μπορείτε να διασχίσετε δωρεάν φέρι.

Από τη Βαρσοβία στις δημοφιλείς πόλεις

Από τη Βαρσοβία μπορείτε να φτάσετε στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Δυτικής Ευρώπης σε λιγότερο από 6 ώρες. Η διαδρομή με το τρένο από τη Βαρσοβία στην Κρακοβία διαρκεί 2,5 ώρες.

Κρακοβία, Πολωνία

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα: 24,03 €

Φθηνά πράγματα στην Κρακοβία

Η πλατεία της αγοράς “Plac Nowy” της Κρακοβίας δεν είναι μόνο μέρος για ψώνια, αλλά είναι γεμάτη από οικονομικά, μποέμ καφέ και μπαρ. Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, το Krakow Nights Festival ( Krakowskie Noce ) πραγματοποιεί μια δωρεάν συναυλία κάθε μήνα.

Από την Κρακοβία σε άλλες πόλεις

Η διαδρομή από την Κρακοβία στη Βαρσοβία διαρκεί 2,5 ώρες. Χρειάζονται 3,5 ώρες για να φτάσετε στο Βρότσλαβ με το τρένο.

Τσέχικο Κρούμλοβ, Δημοκρατία της Τσεχίας

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα: 28,61 €

Φθηνά πράγματα στο Τσέσκι Κρούμλοβ

Μπορείτε να περπατήσετε στο πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης, το μαγευτικό συγκρότημα του κάστρου, δωρεάν. Πολλοί ξενώνες και περιηγήσεις έχουν δωρεάν προσφορές ποτών, όχι ότι τις χρειάζεστε – το φαγητό και το ποτό στο Τσέσκι Κρούμλοβ είναι ικανοποιητικά φθηνό!

Από το Český Krumlov σε δημοφιλείς πόλεις

Η Πράγα και το Πίλσεν απέχουν μόλις 3 ώρες με το τρένο.

Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα: 31,40 €

Φτηνά πράγματα στη Μπρατισλάβα

Επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο της Σλοβακίας και το Μουσείο Μεταφορών εντελώς δωρεάν, κάθε 1η Κυριακή του μήνα. Το καλοκαίρι, δείτε δωρεάν προβολές ταινιών στην παραλία της Μπρατισλάβα. Χρειάζεσαι μόνο χρήματα για να αγοράσεις ποτά!

Από την Μπρατισλάβα σε δημοφιλείς πόλεις

Επιβιβαστείτε σε ένα περιφερειακό τρένο στη Μπρατισλάβα Hlavna Stanica προς Vien HBF (δεν απαιτείται κράτηση). Θα φτάσετε στη Βιέννη σε 1 ώρα και 5 λεπτά το πολύ.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα: 25,69 €

Φτηνά πράγματα στη Βουδαπέστη

Περπατήστε 1 χλμ. μέχρι το “Castle Hill”. Η θέα από την κορυφή και κατά μήκος του γοητευτικού “Fisherman’s Bastion” είναι ανεκτίμητη! Επίσης, στην κορυφή του κάστρου μπορείτε να πληρώσετε ένα μικρό αντίτιμο για να μπείτε στην Εθνική Πινακοθήκη, τη Βιβλιοθήκη και το Ιστορικό Μουσείο.

Από τη Βουδαπέστη στις δημοφιλείς πόλεις

Πάρτε ένα τρένο για Ζάγκρεμπ (Κροατία) σε λιγότερο από 6 ώρες ή για Μπρατισλάβα (Σλοβακία) σε μόλις 2 ώρες και 45 λεπτά.

Ζάγκρεμπ Κροατία

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα: 31,07 €

Φτηνά πράγματα στο Ζάγκρεμπ

Επισκεφθείτε το Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων, που είναι ξεκαρδιστικό και τραγικό ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, απολαύστε φρέσκα φρούτα στην κοντινή αγορά Dolac – αναζητήστε μια θάλασσα από κόκκινες ομπρέλες.

Από το Ζάγκρεμπ σε δημοφιλείς πόλεις

Μπορείτε να ταξιδέψετε με απευθείας τρένο στο Σπλιτ στα νότια της Κροατίας και στη Βουδαπέστη στην Ουγγαρία. Και τα δύο ταξίδια θα διαρκέσουν περίπου 6 ώρες.

Βελιγράδι Σερβία

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα: 26 €

Φτηνά πράγματα στο Βελιγράδι

Επισκεφθείτε το Kalemegdan και απολαύστε τα αξιοθέατα εντελώς δωρεάν. Θα βρείτε συχνά ζωντανή ψυχαγωγία και μουσική δρόμου στη μποέμ συνοικία του Βελιγραδίου.

Από το Βελιγράδι στις δημοφιλείς πόλεις

Σε λιγότερο από 7 ώρες μπορείτε να ταξιδέψετε απευθείας στη Βουδαπέστη ή με νυχτερινό τρένο στο Ζάγκρεμπ, την Τιμισοάρα και άλλα.

Σεράγεβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα: 25 €

Φτηνά πράγματα στο Σεράγεβο

Είναι απαραίτητο να περπατήσετε μέσα από το Παλιό Παζάρι (Baščaršija). Η είσοδος στις υπέροχες εκκλησίες και τα τζαμιά της πόλης είναι ελεύθερη – χρόνος επίσκεψής σας εκτός του χρόνου προσευχής.

Από το Σεράγεβο σε δημοφιλείς πόλεις

Από το Σεράγεβο, θα φτάσετε στο Μόσταρ με το τρένο σε λιγότερο από 3 ώρες. Το ταξίδι στο Ζάγκρεμπ διαρκεί 9,5 ώρες.

Σόφια, Βουλγαρία

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα: 22,35 €

Φτηνά πράγματα στη Σόφια

Η είσοδος στην Πινακοθήκη της Σόφιας είναι δωρεάν. Διψασμένος? Αποκτήστε δωρεάν ζεστό μεταλλικό νερό από την πηγή Banja Bashi!

Από τη Σόφια σε άλλες πόλεις

Υπάρχει καθημερινό τρένο από τη Σόφια που θα σας μεταφέρει στο Βουκουρέστι (Ρουμανία) σε 9,5 ώρες. Μπορείτε να φτάσετε στη φθηνή βουλγαρική παραθαλάσσια πόλη του Μπουργκάς σε 8 ώρες με απευθείας τρένο.

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Μέσος προϋπολογισμός ανά ημέρα: 24,03 €

Φτηνά πράγματα στο Βουκουρέστι

Οι λάτρεις της τέχνης και οι φωτογράφοι πρέπει να δουν τα εκπληκτικά γκράφιτι στο Garajul Ciclop. Το τεράστιο Παλάτι του Κοινοβουλίου της πόλης χρεώνει είσοδο, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακό να το βλέπει κανείς από έξω.

Από το Βουκουρέστι στις δημοφιλείς πόλεις

Το Brasov απέχει 2,5 ώρες με το τρένο. Ένα απευθείας τρένο από το Βουκουρέστι σας μεταφέρει στη Σόφια (Βουλγαρία) σε 9,5 ώρες.

Πηγή: https://parosnews.net

Σου άρεσε το άρθρο;

Η πόλη της Ευρώπης που είναι χτισμένη πάνω σε διαμάντια -

Η πόλη της Ευρώπης που είναι χτισμένη πάνω σε διαμάντια

white concrete building

10 instagrammable μέρη στη Βιέννη