in , ,

10 instagrammable μέρη στη Βιέννη

Η Βιέννη θεωρείται, όχι αδίκως, από τις πιο όμορφες και μαγευτικές πόλεις της Ευρώπης. Οι γραφικοί πεζόδρομοι, οι επιβλητικοί καθεδρικοί ναοί της, όπως και τα καταπράσινα πάρκα της τη ξεχωρίζουν και την τοποθετούν στις πρώτες θέσεις των πιο ινσταγκραμικών προορισμών.

Πίνακας Περιεχομένων

1. Παλάτι Belvedere

To παλάτι Belvedere, όπως και τα περισσότερα παλάτια της Βιέννης, έχει μετατραπεί σε μουσείο. Το παλάτι χωρίζεται σε δύο μπαρόκ μέγαρα, στο Άνω Μπελβεντέρε και το Κάτω Μπελβεντέρε, ενώ το παλάτι αποτελεί και την έδρα της «Αυστριακής Πινακοθήκης του Μπελβεντέρε».

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Η ομορφιά του παλατιού, αλλά και του εξωτερικού χώρου σίγουρα αναδεικνύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως το βράδυ το παλάτι δεν έχει τόσους επισκέπτες.

2. Παλάτια Hofburg & Schönbrunn

Τα παλάτια της δυναστείας των Αψβούργων σήμερα διατηρούνται και λειτουργούν επίσης ως μουσεία. Το αυτοκρατορικό ανάκτορο Hofburg βρίσκεται σε πιο κεντρικό σημείο της Βιέννης και έτσι αξιοποιήθηκε ως χειμερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας, ενώ το παλάτι Schönbrunn χρησιμοποιούταν κυρίως ως θερινό κατάλυμα. Το τελευταίο καθώς και πιο απομακρυσμένο από το κέντρο της πόλης της Βιέννης αποτελούσε την κατάλληλη θερινή κατοικία σε συνδυασμό με τους καταπράσινους κήπους του.

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Η ομορφιά του Schönbrunn , αλλά και του εξωτερικού χώρου, ειδικά των κήπων, σίγουρα αναδεικνύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, Το Hofburg, από την άλλη, λόγω και του σημείου του και του φωτισμού του σίγουρα φαίνεται μαγευτικό και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

3. Πλατεία Michaelerplatz

Η πλατεία Michaelerplatz αποτελεί ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στη Βιέννη και είναι σχεδιασμένη σε σχήμα αστερία και διαθέτει ένα πιο μπαρόκ στύλ. Έχει λάβει το όνομα της από την εκκλησία του St. Michael η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το παλάτι του Hofburg.

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Η πλατεία είναι πολυσύχναστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά τις πρωινές και τις απογευματινές. Βέβαια το καλύτερο κλίκ στην πλατεία θα το πετύχετε αν στο background διακρίνεται το στρογγυλό μέγεθος της πλατείας και το παλάτι του Hofburg.

4. Rathaus

Το δημαρχείο της Βιέννης ολοκληρώθηκε το 1883 και ακολουθώντας το στυλ της υπόλοιπης πόλης διαθέτει ένα  νεογοτθικό κτήριο, με πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του τον Rathausmann στην κορυφή του πύργου ύψους 98 μέτρων. Κατά την ξενάγηση στο κτίριο ξεχωρίζουν το Schmidt Halle, η Αίθουσα Συνέλευσης,  τα Εραλδικά Δωμάτια, το Δημαρχείο της Γερουσίας και η αίθουσα υποδοχής του Δημάρχου.

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Πέρα από την εξωτερική ομορφιά του χώρου, το πιο ιδιαίτερο μέρος για φωτογραφία στο δημαρχείο αποτελεί Δημαρχείο της Γερουσίας, γνωστό για την οροφή του που είναι διακοσμημένο με φύλλα χρυσού και τα τεράστια κηροπήγια αρ νουβό.

5. Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η κατασκευή του κτιρίου της όπερας της Βιέννης ξεκίνησε το 1863 και παραδόθηκε στο κοινό το 1869, με την πρώτη παράσταση να είναι η όπερα του Ντον Τζιοβάννι του Μότσαρτ. Η όπερα της Βιέννης θεωρείται μία από τις πιο αξιόλογες στον κόσμο και φιλοξενεί ετησίως πάνω από 50 παραστάσεις παγκόσμιας κλάσης.

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Σίγουρα καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον χώρο κατά τις ώρες ξεναγήσεων ώστε να απαθανατίσετε άδειες τις αίθουσες της όπερας.

6. Πάρκο Volksgarten

To πάρκο Volksgarten (People’s Garden) ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο όμορφα δημόσια πάρκα της Βιέννης και βρίσκεται μέσα στο παλάτι του Hofburg και από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του αποτελεί o κήπος των ρόδων, ο οποίος διαθέτει μια ποικιλία τριών χιλιάδων διαφορετικών ειδών τριαντάφυλλου. Το πάρκο ολοκληρώθηκε το 1809 και δόθηκε στο κοινό το 1823.

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Το καλύτερο σημείο για φωτογράφηση στο πάρκο αποτελεί ο κήπος των ρόδων αρκετά νωρίς το πρωί, ώστε να μην έχει ιδιαίτερο συνωστισμό.

7. Hundertwasserhaus (Hundertwasser House)

Η πολύχρωμη πολυκατοικία Hundertwasserhaus ολοκληρώθηκε το 1985 και αποτελεί έμπνευση του καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser. Βρίσκεται στην περιοχή του Landstraße και πλέον θεωρείται κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βιέννης.

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Η καλύτερη ώρα για φωτογραφία αποτελεί το απόγευμα, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, καθώς εκείνη την ώρα αναδεικνύονται καλύτερα τα χρώματα της πολυκατοικίας.

8. St. Stephen’s Cathedral

O καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου αποτελεί ένα εκ των πιο χαρακτηριστικών μνημείων της πόλης της Βιέννης και μητροπολιτικός ναός της Βιέννης. Ο ναός διαθέτει μία μίξη ρομανικού και γοτθικού ρυθμού. Το ψηφιδωτό στυλ της στέγης δημιουργείται από τα 230.000 πολύχρωμα πλακάκια. Η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου σίγουρα αποτελεί το πιο πολυσύχναστο αξιοθέατο της πόλης.

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Πάλι, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός η καλύτερη ώρα για φωτογραφία αποτελεί νωρίς το πρωί τόσο στον εξωτερικό, όσο και στον εσωτερικό χώρο του ναού.

9. Karlskirche

Η εκκλησία του Αγίου Καρόλου αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα του μπαρόκ στοιχείου της Βιέννης. Ο ναός βρίσκεται στο νότιο μέρος της πλατείας Karlsplatz και κατασκευάστηκε το 1739 σύμφωνα με το στύλ των ελληνικών ναών. Ο ναός, επίσης είναι γνωστός και για τις συναυλίες κλασική μουσικής, με πιο γνωστή τις “Τέσσερις Εποχές” του Vivaldi.

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Η εξωτερική πλευρά του ναού αναδεικνύεται καλύτερα κατά τις πρωινές ώρες, ενώ ο εσωτερικός χώρος του ναού κατά τις βραδινές υπό τον ρομαντικό χαμηλό φωτισμό.

10. Peterskirche

Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου βρίσκεται στη μέση της πλατείας Petersplatz και διαθέτει το ενα πιο μπαρόκ καθολικό στύλ. Ο ναός ολοκληρώθηκε το 1722 και αποτελούσε την πρώτη κατασκεύη με τρούλο στη μπαρόκ Βιέννη.

Καλύτερη ώρα για φωτογραφία: Η καλύτερη ώρα για φωτογραφία αποτελεί σίγουρα το πρωί ή το απόγευμα και η λήψη της φωτογραφία θα ήταν καλύτερο να γίνει απένατι από την οδό Graben ώστε ο ναός να πλαισιώνεται από τα παρακείμενα κτίρια.

Χρήσιμα tips:

  • Η είσοδος στα περισσότερα μουσεία και παλάτια στη Βιέννη ανέρχεται γύρω στα 15 ευρώ.
  • Τα περισσότερα μέρη είναι προσβάσιμα είτε με τα πόδια είτε με τα μέσα συγκοινωνίας.
  • Τα περισσότερη αξιοθέατα ή μαγαζιά στη Βιέννη κλείνουν μέχρι τις 23:00 και συνήθως χρειάζεται κράτηση

Σου άρεσε το άρθρο;

yellow and red car on road during daytime

Οι 10 φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης: Εξερευνήστε περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα

Το νέο Θέατρο του Λυκαβηττού αποκαλύπτεται μέσα από ένα ατμοσφαιρικό Timelapse 80 δευτερολέπτων -

Το νέο Θέατρο του Λυκαβηττού αποκαλύπτεται μέσα από ένα ατμοσφαιρικό Timelapse 80 δευτερολέπτων