Ο «Πύργος των Ψαράδων» στη Βουδαπέστη -
in

Ο «Πύργος των Ψαράδων» στη Βουδαπέστη

Ο «Πύργος των Ψαράδων» είναι το πιο ρομαντικό μέρος στην παγκόσμια κληρονομιά της Βουδαπέστης. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης και βρίσκεται κοντά στο Κάστρο της Βούδας. Από το 1987 είναι ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Βουδαπέστης και ένα στολίδι για ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ιστορία του:

Τον Μεσαίωνα, υπήρχε μια αγορά ψαριών κοντά και αυτό το τμήμα του τείχους προστατεύονταν παραδοσιακά από μια συντεχνία ψαράδων κατά τη διάρκεια της πολιορκίας , εξού και το όνομά του. Όταν ανοικοδομήθηκε η Εκκλησία του Matthias, χτίστηκε μεταξύ του 1890 και του 1905 σύμφωνα με τα σχέδια του Frigyes Schulek σε νεο-Ρωμανικό και νεο-γοτθικό στιλ, με την ευκαιρία της 1000ης επετείου του οικισμού των Ούγγρων.

Οι προμαχώνες που περιβάλλουν την εκκλησία Matthias συμβολίζουν τις σκηνές των προγόνων μας και οι επτά πύργοι αντιπροσωπεύουν τις επτά ουγγρικές φυλές που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 896, που σήμερα είναι γνωστή ως Ουγγαρία. Από την κορυφή του πύργου, έχετε μια υπέροχη θέα στον ποταμό Δούναβη πάνω από την Πέστη. Μπορείτε να δείτε τόσο το νησί της Μαργαρίτας, αλλά και άλλα κτήρια ορόσημα, όπως η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, το Κοινοβούλιο, η Ακαδημία των Επιστημών και άλλα.

Το άγαλμα του Αγίου Στεφάνου:

Μεταξύ της Εκκλησίας του Ματθαίου και του Προμαχώνα των Ψαράδων, δεσπόζει το έφιππο άγαλμα του πρώτου Χριστιανού βασιλιά της Ουγγαρίας, του Αγίου Στεφάνου. Η αρχική ιδέα του Schulek ήταν να υπάρχει ένας σκεπαστός θόλος γύρω από το άγαλμα του Αγίου Στεφάνου, αλλά για δημοσιονομικούς λόγους ένα ελεύθερο άγαλμα τοποθετήθηκε στη μέση της νότιας αυλής που περιβάλλεται από διαδρόμους σε τρεις πλευρές. Μετά την τοποθέτηση του αγάλματος, η επίσημη παρουσίασή του έγινε στις 21 Μαΐου 1906. Ο Άγιος Στέφανος αναπαρίσταται τοποθετημένος σε ένα άλογο, στην κορυφή ενός περίτεχνου βάθρου που είναι διακοσμημένο με ανάγλυφα από σκηνές της ζωής του.

Επίσκεψη στον «Πύργο των Ψαράδων»:

Ο «Πύργος των Ψαράδων» είναι κτίριο που μοιάζει λες και έχει βγει από κάποιο παραμύθι και φέρνει στο νου τα κάστρα των παραμυθιών της Σταχτοπούτας και της Ωραίας Κοιμωμένης. Μπορείτε να τον επισκεφθείτε δωρεάν όλη την ημέρα κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, αλλά την άνοιξη και το καλοκαίρι θα πρέπει να πληρώσετε ένα αντίτιμο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Στην ταράτσα του πύργου θα βρείτε ένα μικρό καφέ όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τον ποταμό Δούναβη και της πόλη της Βουδαπέστης.

Το κτίριο εμφανίστηκε ως Pit Stop στην έκτη σεζόν της αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής «The Amazing Race»

Σου άρεσε το άρθρο;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0
European Best Destinations | Αθήνα (2η), Ρόδος και Μήλος στους top20 προορισμούς των Ευρωπαίων το 2023 -

European Best Destinations | Αθήνα (2η), Ρόδος και Μήλος στους top20 προορισμούς των Ευρωπαίων το 2023

10 συμβουλές για ένα ταξίδι στην έρημο -

10 συμβουλές για ένα ταξίδι στην έρημο