in

Travellers: Στράτος και Αλίκη (@_wortheverymile_)

Ο Στράτος και η Αλίκη είναι 28 και 26 χρονών αντίστοιχα, μετράνε σχεδόν ένα χρόνο παντρεμένοι και έχουν ήδη πολλά ταξίδια και δραστηριότητες στο ενεργητικό τους.

Ο Στράτος είναι Ηλεκτρολόγος μηχανικός εγκαταστάσεων και εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών και εργάζεται σαν δάσκαλος σε σχολή οδηγών ενώ η Αλίκη έχει τελειώσει Οικονομικά στο Πάντειο και προσωρινά εργάζεται  σε ζαχαροπλαστείο.

Η αγάπη τους  για τα ταξίδια ήταν ένα από τα πρώτα κοινά στοιχεία που τους έφεραν πιο κοντά και για αυτό το λόγο δημιουργήσαν το ανάλογο travel & activities website το wortheverymile.com

Τι σημαίνει για εσάς το ταξίδι;

Ταξίδι! Μια  λέξη που προσδίδει μια νότα ελευθερίας. Νιώθουμε γεμάτοι, γιατί κάνουμε αυτό που αγαπάμε και με τον τρόπο που εμείς θέλουμε.

Γνωρίζουμε νέους πολιτισμούς, ερχόμαστε σε επαφή με ντόπιους(με πολλούς από τους οποίους κρατάμε ακόμη επαφές).

Δοκιμάζουμε νέες γεύσεις και πράγματα που μερικές φορές δύσκολα συναντάμε στον δικό μας τόπο. Γενικότερα όταν δεν είμαστε «εν κινήσει» νομίζουμε ότι κάτι μας λείπει. Το χρειαζόμαστε, αποτελεί ανάγκη!

Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με το couple travelling, τί ήταν αυτό που σας ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση;


Τα ταξίδια γενικότερα μας έλκυαν από μικρότερες ηλικίες, αν και αργήσαμε λίγο για τις πρώτες μας εξορμήσεις εκτός συνόρων. Στην αρχή ήταν κάτι νορμάλ, οκ απλά κάναμε ταξίδια.

Στην πορεία και ενώ μετά από κάθε γυρισμό έμενε μια πικρίλα, γυρίζαμε με ένα μικρό κενό, είπαμε γιατί να μην το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Έτσι ξεκίνησε να γίνεται πιο έντονο. Το βιώναμε όσο δεν πήγαινε, μέχρι που όπως προαναφέραμε προηγουμένως ξεκίνησε να αποτελεί ανάγκη.

Το θέλαμε και το κυνηγούσαμε σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία που μας δινόταν. Έτσι, σε ένα από ταξίδια μας, μας ήρθε η αναλαμπή να κάνουμε την δικιά μας ταξιδιωτική ιστοσελίδα. Να μοιραστούμε αυτή την λαχτάρα και με άλλους. Να γράψουμε για τις εμπειρίες μας, να βοηθήσουμε κόσμο, να τους εμπνεύσουμε και να τους αποτρέψουμε από πιθανά λάθη, που εμείς κάναμε πρώτοι.

Απώτερος σκοπός μελλοντικά να γίνει full time job, μιας και έχουμε την πεποίθηση ότι όταν κάτι το αγαπάς σίγουρα θα αποδώσει.

Πόσα ταξίδια το χρόνο πραγματοποιείται και ποιο είναι το κριτήριο της επιλογής των προορισμών σας;

Δεν έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο αριθμό. Έχει τύχει να πάμε σε 6 χώρες σε μια χρονιά, έχει τύχει να πάμε και μόνο σε 2. Κριτήριο επιλογής πολύ ειδικό δεν έχουμε, (που αν δεν πληρείται θα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για μας), το μόνο ότι μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να πάμε 2η φορά σε ίδια χώρα ή πόλη.

Είμαστε της λογικής ότι από την στιγμή που θα δαπανήσουμε ένα Χ ποσό για να πάμε στο εξωτερικό, να μην το δαπανήσουμε για να δούμε τα ίδια πράγματα. Προτιμάμε να εξερευνήσουμε νέες τοποθεσίες, κουλτούρες και δραστηριότητες. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γυρίζαμε σε κάποια μέρη με την πρώτη ευκαιρία.

Λόγω του Covid και όλης της κατάστασης τα περισσότερα ταξίδια έχουν περιοριστεί στο εξωτερικό.Στο άμεσο μέλλον έχετε προγραμματίσει κάτι για ταξίδι στο εξωτερικό;

Η αλήθεια είναι ότι ήδη ακυρώσαμε ένα ταξίδι που θέλαμε πολύ το περασμένο Πάσχα. Ο Covid προφανώς δεν είναι ο αγαπημένος φίλος των travellers. Ωστόσο επειδή σε κάθε κατάσταση καλό είναι να βλέπεις την θετική μεριά, διότι αλλιώς θα σε πάρει από κάτω, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλά νέα μέρη στην Ελλάδα. Και νησιά και χωριά.

Οπότε δεδομένης της κατάστασης το εκμεταλλευτήκαμε ανάλογα. Άλλωστε η χώρα μας δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει πολλούς από τους top προορισμούς παγκοσμίως. Για το άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα για τον Οκτώβριο έχουμε στο μυαλό μας την Τσεχία. Δυστυχώς όμως επειδή η κατάσταση είναι ευμετάβλητη, ακόμη δεν έχουμε κάνει κάποια κράτηση και απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Πώς πιστεύετε ότι θα είναι τα ταξίδια μετά Covid εποχής? Θεωρείται ότι θα αλλάξει ο τρόπος που ταξιδεύαμε;

Προσωπικά πιστεύουμε ότι όσοι αγαπούν τα ταξίδια και αποτελεί για αυτούς μια βιωματική εμπειρία όπως για μας, θα δηλώσουν το παρόν με την πρώτη ευκαιρία. Απλά αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι θα είμαστε το ίδιο αμέριμνοι όπως παλιότερα. Θα υπάρχουν τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας και εντός των αεροπλάνων, αλλά και στους επιθυμητούς προορισμούς μας.

Σίγουρα όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι απαγορευτικό για να συνεχίζουμε να κάνουμε σχέδια, να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Αν είσαι καλόβολος και σκέφτεσαι θετικά, αργά ή γρήγορα η λύση θα βρεθεί.

Couple travelling το θεωρείται εύκολο; Υπάρχουν στιγμές διαφωνιών; και αν ναι επηρεάζουν την έκβαση του ταξιδιού σας;

Ναι το θεωρούμε εύκολο, γιατί είναι κάτι που αγαπάμε και οι 2 μας, Γίνεται αμοιβαία και αυθόρμητα, χωρίς κάποιος από εμάς να πιέζεται και να έρχεται σε δύσκολη θέση. Για εμάς αυτό αποτελεί την λύση σε πολλά προβλήματα συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιών, γιατί πιστεύουμε πως, ότι δεν γίνεται από αγγαρεία, προφανώς μπορεί να λειτουργήσει πιο ομαλά.

Όσον αφορά για τις στιγμές διαφωνιών, σίγουρα υπάρχουν και αυτές. Θα κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας αν λέγαμε το ανάποδο! Να είναι όλα τέλεια, λίγο δύσκολο. Ο ένας μπορεί να θέλει φαγητό, ο άλλος να θέλει να συνεχίσει το περπάτημα. Ο ένας να θέλει να βουτήξει στον ωκεανό με κλουβί γύρω από καρχαρίες ( Στράτος), ο άλλος να θέλει να μείνει στην στεριά ( Αλίκη).

Απλά παραδείγματα τα παραπάνω, για να καταλήξουμε στο ότι το απόλυτο δεν υπάρχει πουθενά. Ωστόσο δεν αφήνουμε τέτοιες μικρό διαφωνίες να χαλάσουν τις ξεχωριστές μας στιγμές σε έναν ξένο προορισμό. Πάντα το βρίσκουμε κάπου στην μέση και είμαστε και οι 2 χαρούμενοι.

Κάπου κάπου πρέπει να υπάρχουν και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το θέμα είναι ότι γυρίζουμε πίσω πάντα με τις καλύτερες εμπειρίες και τις στιγμές έντασης, ούτε που τις θυμόμαστε στην πορεία. Ή και να τις θυμόμαστε απλά μετά γελάμε!! Αποτελούν και αυτές μελλοντικά στοιχεία αυτοβελτίωσης.

Συγκεκριμένα στα δικά σας ταξίδια έχετε αναλάβει ξεχωριστές αρμοδιότητες ο καθένας;

Και ναι και όχι! Έχουμε θέσει κάποιες μικρό αρμοδιότητες, στις οποίες στο τέλος πάντα βάζει και το χεράκι του ο άλλος!

Γενικότερα, ας πούμε ότι η Αλίκη είναι ο master στο να βρίσκει τις τοπικές λιχουδιές και τα παραδοσιακά φαγητά. Ακόμη στις πιο ιδιαίτερες πόλεις που έχουμε επισκεφθεί π.χ Κάιρο ή Πουκέτ η Αλίκη προσπαθεί να προφέρει τις βασικές λέξεις για να το παίξει ντόπια και διαβασμένη!

Εγώ (Στράτος) από την άλλη ασχολούμαι με το booking των εισιτηρίων και της διαμονής στο διαδικαστικό κομμάτι, αλλά και με τις εξορμήσεις μας στην εκάστοτε πόλη που επρόκειτο να επισκεφθούμε.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας κάποιο αστείο περιστατικό, το οποίο έχει συμβεί σε κάποιο ταξίδι σας;

Μέσα στα τόσα ταξίδια σίγουρα δεν γίνεται να μην υπάρχουν ευτράπελα. Ένα από αυτά ήταν μια εμπειρία που ζήσαμε στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γκίζας.

Εκεί που κάναμε τουρ στις πυραμίδες, έρχεται ένα γκρουπ από παιδιά δημοτικού, τα οποία ξαφνικά τα βλέπουμε να τρέχουν καταπάνω μας. Κάποια από αυτά ξεκίνησαν να χαϊδεύουν τα μαλλιά της Αλίκης και να λένε πόσο όμορφη είναι και ότι μοιάζει με την Shakira! (H Αλίκη εντωμεταξύ είναι μελαχρινή και καμία σχέση, αλλά οκ!! ), άλλο ένα σύνολο παιδιών ήρθαν σε μένα και έλεγαν ότι μοιάζω με έναν ποδοσφαιριστή της Chelsea που ούτε καν ήξερα ποιος ήταν αλλά anyway!

Μετά από τα γέλια και τα πειράγματα με τις άστοχες παρομοιώσεις, μας ζητούσαν να βγάλουμε selfies όλοι μαζί. Προφανώς δεν αρνηθήκαμε και τους κάναμε το χατίρι. Αργότερα ο tour guide, μας είπε ότι οι ξένοι από άλλες ηπείρους τους φαίνονται ξεχωριστοί, βάση των όσων έχουν συνηθίσει τα παιδιά εκεί και αντιδράνε έτσι συχνά. Αν και στην αρχή μας φάνηκε παράξενο, εν τέλει γελάσαμε και χαρήκαμε και εμείς με τις χαρούμενες φάτσες που είδαμε.

Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που σου μένουν, που λες γιατί να μην είναι έτσι ανέμελη η ζωή, να υπάρχει ρατσισμός, μιζέρια, γκρίνια και όλα τα συναφή. Αυτό είναι ένα από τα θετικά που αποκομίζεις από τα ταξίδια σου, ιδίως σε άλλες ηπείρους που έρχεσαι σε επαφή με εντελώς διαφορετικούς πολιτισμούς.

Ποια θεωρείτε την πιο ξεχωριστή/ανεπανάληπτη στιγμή στα μέχρι τώρα ταξίδια σας;

Αυτή την ερώτηση θα την πάρω πάνω μου και θα απαντήσω εγώ (Αλίκη), αν και εκφράζει και τον Στράτο προφανώς. Η λέξη ξεχωριστό και ανεπανάληπτο, συνδέεται άρρηκτα με το ταξίδι μας στην Νέα Υόρκη. Ο λόγος είναι αυτός που αναφέρθηκε και προηγουμένως. Η πρόταση γάμου που έλαβε χώρα εκεί. Ήταν κάτι που ο Στράτος ετοίμαζε καιρό και ούτε καν το είχα φανταστεί νωρίτερα.

Την ημέρα της επετείου μας, είχε κλείσει τραπέζι σε ένα roof top στο κέντρο της πόλης και εκεί έγινε και η πρόταση. Την οποία μάλιστα είχε κανονίσει με μια κοπέλα, που τυχαία συναντήσαμε εκεί να την βιντεοσκοπήσει κιόλας, κρατώντας αυτό το στιγμιότυπο για πάντα.

Είναι κάτι που και οι 2 μας θα θυμόμαστε σίγουρα για πάντα, αλλά και ένας λόγος που κάποια στιγμή θα θέλαμε να επιστρέψουμε ξανά.

Ποιος είναι ο προορισμός των ονείρων σας και γιατί;

Σαν ταξιδιώτες σίγουρα η λίστα είναι μεγάλη, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν μόνο. Προορισμούς των ονείρων μας ωστόσο δεν τους χαρακτηρίζουμε, γιατί σίγουρα δεν θέλουμε να μείνουν μόνο στα όνειρα μας! Οπότε τους θεωρούμε απλά μελλοντικούς στόχους, καλώς εχόντων των πραγμάτων προφανώς.

Στην λίστα αυτή το top 3 αυτή την στιγμή είναι μια βόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία, μια πεζοπορία στο μαγευτικό Machu Picchu και τέλος μια βδομάδα ηρεμίας και χαλάρωσης στις μαγευτικές Μαλδίβες που ήταν εναλλακτικός προορισμός για το ταξίδι του μέλιτος, αλλά τελικά λόγω κόστους δεν πήγαμε και το αφήσαμε για αργότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

19 Points
Upvote Downvote
Ποίες χώρες είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην μετά-Lockdown εποχή; -

Ποίες χώρες είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην μετά-Lockdown εποχή;

Wooden Cave, Μια μοναδική ξύλινή σπηλιά-σουίτα στα Τρίκάλα Κορινθίας -

Wooden Cave, Μια μοναδική ξύλινή σπηλιά-σουίτα στα Τρίκάλα Κορινθίας