in

Travellers: Οι ΝonstopΤravellers μάς ταξιδεύουν στην ονειρική Καλιφόρνια

Είμαστε οι NonstopTravellers, Όλγα & Δημοσθένης, ζευγάρι στη ζωή & στα ταξίδια. Μέσα από το travel blog μας μοιραζόμαστε περιπέτειες, ταξιδιωτικά tips, φωτογραφίες, οδηγούς, προσφορές και κριτικές φέρνοντας κάθε αναγνώστη, πιο κοντά στο επόμενο ταξίδι του! Η φιλοσοφία μας για τη ζωή συνοψίζεται στο όνομα μας, θέλουμε να “ταξιδεύουμε” non stop! Μέσα από την απλότητα και την ομορφιά ενός ταξιδιού, η αγάπη μας να γνωρίζουμε νέους τόπους αποτελεί οδηγό. Η ανάγκη να ανακαλύπτουμε και να εξερευνούμε παραμένει αστείρευτη ακόμη και αν πρόκειται για έναν κοντινό προορισμό. 

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε έναν υπερατλαντικό προορισμό, όνειρο για πολλούς, καθώς αποτελεί ίσως την πιο διάσημη επιλογή για roadtrip, είναι συνυφασμένος με τον ιστορικό και νοσταλγικό Route 66 και δεν είναι άλλος από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 

Roadtrip στην Καλιφόρνια σημαίνει… περιπέτεια, ελευθερία και μποέμ ρομαντισμός!

Roadtrip στην Αμερική λοιπόν και συγκεκριμένα στις ανατολικές ακτές στην υπέροχη Καλιφόρνια. Η ανατολική ακτή και οι περιοχές που την περιβάλλουν μας μάγεψαν με την ομορφιά τους και τον χαρακτήρα τους από την πρώτη στιγμή. Los Angeles, San Fransico, ο δρόμος του χρυσού, τα εθνικά Πάρκα, Las Vegas, το Grand Canyon, το Monument Valley, τι να πρώτο θυμηθούμε! Σύγχρονες μητροπόλεις, μποέμ διάθεση, απίστευτη φύση σε όλο της το μεγαλείο, ατέλειωτες ώρες οδήγησης μέσα σε ερήμους ή παράλληλα με τον Ειρηνικό ωκεανό, και όλα αυτά παρέα με ταξιδιάρικη μουσική και ρομαντική μποέμ διάθεση, απλά μαγικό!

Η διαδρομή

Η περιπέτεια μας ξεκίνησε από το Los Angeles και έκλεισε στο Las Vegas. Συνοπτικά ακολουθεί το ταξίδι μας σε λίγες γραμμές:

 1. Los Angeles – Santa Monica – Malibu – San Simeon – Karmel
 2. Karmel- Silicon Valley – San Francisco
 3. San Francisco 
 4. San Francisco – Wine country – Mendocino Country – Redwood Valley – Fair Oaks
 5. Wine country – Mendocino Country – Redwood Valley – Fair Oaks
 6. Fair Oaks – Sacramento – Amador city – Sutter Creek – Columbia State Park – Sonora – Jamestown
 7. Yosemite National Park (Tunnel view – Bridalveil fall viewing point – El capitan meadow – Lower Yosemite Fall Vista Point – Mirror lake) – Tuolumne Grove Trailhead – Olmsted point – Whoa Nellie Deli – Mono Lake – South Tufa Area – Mammoth lakes
 8. Devil’s Postpile National Monument – Bishop – Lone Pine – Death Valley National Park (Devils Golf Course, Badwater Basin, Artist’s Palette, Zabriskie Point) – Las Vegas
 9. Las Vegas – Route 66
 10. Hooover Dam – Grand Canyon – Grand Canyon Village and Navajo Point – Page
 11. Horseshoe Bend – Antelope Canyon – Gooseneck’s state park – Glen Canyon Dam Overlook – Mexican Hat – Monument Valley
 12. Monument Valley – Las Vegas

Η οργάνωση του ταξιδιού

Γενικότερα ένα τέτοιο ταξίδι, σε μία χώρα που ως γνωστόν αποτελεί αρκετά ακριβό προορισμό, απαιτεί καλή οργάνωση! Επίσης αφιερώσαμε αμέτρητες ώρες για να καταλήξουμε στις διαδρομές, στα σημεία ενδιαφέροντος κτλ… κουραστήκαμε αρκετά αλλά σίγουρα το χτίσαμε με αγάπη από το μηδέν! Σημαντικό είναι να μην ξεχάσετε πως οι ώρες ανατολής – δύσης ποικίλουν ανάλογα με την εποχή, αλλά και λόγω καιρικών συνθηκών οπότε απαιτούνται προσαρμογές!

Fun facts για το ταξίδι μας στην Καλιφόρνια

 • 12 ημέρες roadtrip
 • 4 πολιτείες της Αμερικής
 • 2.497 μίλια – 4.018 χιλιόμετρα
 • πάνω από 16 πόλεις
 • άγρια φύση
 • ανεκτίμητη αξία!

Συχνά μας ρωτάνε ποιο ταξίδι μας ξεχωρίζουμε… είναι δύσκολο να δώσεις απάντηση όμως! Σίγουρα το roadtrip, στην ανατολική ακτή της Αμερικής είναι ένα ταξίδι που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στις μνήμες μας και αξίζει να το πραγματοποιήσετε! Αν σας αρέσει η περιπέτεια, η οδήγηση και έχετε ταξιδιάρικη διάθεση για ένα roadtrip που τα έχει όλα, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε την Καλιφόρνια! Ευχόμαστε να βρήκατε χρήσιμες τις πληροφορίες και τις ιδέες μας για αυτό το ταξίδι!

Για περισσότερα travel tips για το roadtrip στην Καλιφόρνια και πολλούς άλλους προορισμούς, θα χαρούμε πολύ να γίνετε «συνταξιδιώτες» στο travel blog μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και ταξιδιωτικές προτάσεις! 

Σου άρεσε το άρθρο;

Κοινωνικός τουρισμός: Νέο πρόγραμμα από τον Ιούλιο για διακοπές όλο το χρόνο -

Κοινωνικός τουρισμός: Νέο πρόγραμμα από τον Ιούλιο για διακοπές όλο το χρόνο

«Peloponnese beyond time. Greece beyond the obvious»: Νέα καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου -

«Peloponnese beyond time. Greece beyond the obvious»: Νέα καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου