Η Κέρκυρα είναι ένα ξεχωριστό και πανέμορφο νησί με βενετσιάνικη ατμόσφαιρα, όμορφες παραλίες, φυσική ομορφιά και φαγητό για καλοφαγάδες. Επηρεασμένη από τους διάφορους πολιτισμούς που κατέκτησαν το νησί, δημιούργησε μία πλούσια και ενδιαφέρουσα γαστρονομία. Αν ταξιδέψεις στην «αρχόντισσα του Ιονίου», αυτά είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσεις.
Σοφρίτο με μοσχάρι

Το σοφρίτο είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και είναι από τα γνωστότερα και κλασικά φαγητά του νησιού. Η ονομασία του πιάτου προέρχεται από τα ιταλικά Soffritto που σημαίνει τσιγαρισμένο, τηγανισμένο ελαφρά, λέξη που υπήρχε κατά την Ενετοκρατία. Το κυριότερο υλικό του σοφρίτο είναι το μοσχάρι το οποίο είναι χτυπημένο σε φέτες και τηγανίζεται αλευρωμένο σε λάδι ενώ στη συνέχεια σιγομαγειρεύεται με τρία συστατικά που δημιουργούν ισορροπία εντάσεων μεταξύ τους (ξύδι, σκόρδο, μαϊντανός). Σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και παγωμένο ξηρό άσπρο κρασί.
Πατσιτσάδα

Η παστιτσάδα είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας, το οποίο έχει ως βασικά υλικά το κρέας και το χοντρό μακαρόνι. Θεωρείται μαζί με το σοφρίτο από τα γνωστότερα πιάτα της Κέρκυρας και δεν γίνεται να φύγεις από την Κέρκυρα και να μην έχεις δοκιμάσει αυτό το φαγητό. Μαγειρεύεται κυρίως στα χωριά της Κέρκυρας, στα οποία οι νοικοκυρές συνηθίζουν να προσθέτουν και κανέλα, λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο. Για το μαγείρεμα χρησιμοποιείται το σπετσερικό. Το σπετσερικό είναι ένα μίγμα μπαχαρικών και αποτελείται από κανέλλα, γαρύφαλλο τριμμένο μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και κύμινο. Αυτό που κάνει αυτό το πιάτο τόσο ξεχωριστό είναι ότι μαγειρεύεται σε βούτυρο Κερκύρας.
Μπουρδέτο

Το μπουρδέτο ή μπουργέτο ή μπουριέτο είναι ψαρόσουπα αρκετά πηχτή, η οποία συναντάται κυρίως στα Επτάνησα και θεωρείται ένα από τα πιο παραδοσιακά και χαρακτηριστικά πιάτα της Κέρκυρας. Το μπουρδέτο είναι ένα φαγητό με ιταλικές επιρροές, το οποίο φτιάχνεται με ψάρι (συνήθως σκορπίνα, ροφούς, πέρκα ή μπακαλιάρο), το οποίο βουτάει μέσα σε μια καυτή, πικάντικη κόκκινη σάλτσα. Επίσης μπορεί να γίνει και με κρέας μοσχαριού όπως συνηθίζεται στη Ζάκυνθο.
Πορπέτες

Έτσι λένε οι Κερκυραίοι τους κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα. Οι κεφτέδες της Κέρκυρας είναι άλλη μία γαστρονομική απόλαυση που προέρχεται από την ενετοκρατία. Πρόκειται για κεφτεδάκια που είναι βουτηγμένα μέσα σε κόκκινη σάλτσα η οποία περιέχει αντζούγια, πανσέτα, τυρί και μοσχοκάρυδο.
Φογάτσα

Η φογάτσα είναι είδος τσουρεκιού (γλυκό ψωμί) βενετσιάνικης προέλευσης το οποίο παρασκευάζεται στην Κέρκυρα, κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα και της πασχαλιάς. Ωστόσο δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθώς παρασκευάζεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους σε συγκεκριμένα ζαχαροπλαστεία της Κέρκυρας. Όπως μαρτυρά και το όνομα του, αυτό το τσουρέκι είναι γεμάτο επιρροές από την παρουσία των Ενετών στο νησί. Το σχήμα του είναι συνήθως στρογγυλό και για την παρασκευή του απαιτούνται όλα σχεδόν τα υλικά ενός απλού τσουρεκιού. Η διαφορά της φογάτσας από τα υπόλοιπα τσουρέκια είναι ένα επιπλέον υλικό που δεν είναι άλλο από το κερκυραϊκό κουμκουάτ.
Κουμκουάτ

Το κουμκουάτ είναι το πιο δημοφιλές παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού στην Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα είδος μικρού πορτοκαλιού, το οποίο έχει μια έντονη πικράδα με χαρακτηριστική γεύση. Η καταγωγή του είναι από την Κίνα ενώ στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησιά. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και γίνεται γλυκό του κουταλιού αλλά και λικέρ. Το λικέρ χρησιμοποιείται επίσης και ως χωνευτικό.