1.Το Jägermeister από την Γερμανία
Το Jägermeister που σημαίνει ο άρχοντας των κυνηγών, παράγεται στην κωμόπολη Wolfenbüttel της Γερμανίας το 1935 και έχει έμβλημα τον τάρανδο. Το μυστικό της επιτυχίας του είναι η, μέχρι και σήμερα, κρυφή συνταγή που περιλαμβάνει 56 διαφορετικά βότανα! Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για να το δοκιμάσεις, αλλά απολαμβάνεται καλύτερα παγωμένο στους -18!
Μπορείς να δεις και να μάθεις περισσότερα στο facebook.com/jagermeister.greece
2.Το Paddy Whiskey από την Ιρλανδία
Η Ιρλανδία έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή ουίσκι, το πρώτο φτιάχτηκε τον 16ο αιώνα. Ο τρόπος παραγωγής σε αυτήν την περιοχή ξεχωρίζει αφού το ποτό αυτό ‘ξεκουράζεται’ για 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Ένα από τα πιο γνωστά Ιρλανδικά ουίσκι είναι το Paddy το οποίο παράγεται από το 1779 στην πόλη Cork.
Μπορείς να δεις και να μάθεις περισσότερα στο facebook.com/PaddyIrishWhiskeyGreece
3. Το Bourbon Buffalo Trace από την Αμερική
Το Bourbon Buffalo Trace ξεκίνησε να παράγεται στο Kentucky της Αμερικής τον 19ο αιώνα, που ήταν και η περίοδος των ποτοαπαγορεύσεων, και έχει ως έμβλημα τον βίσωνα. Το ομώνυμο αποστακτήριο είναι το πιο πολυβραβευμένο αποστακτήριο ουίσκι στον κόσμο. Δείγμα της καλής του ποιότητας είναι το γεγονός παραμένει στη λίστα με τα πιο διάσημα ποτά ενώ έχει να ανταγωνιστεί τη βότκα και το τζιν.
Μπορείς να δεις και να μάθεις περισσότερα στο facebook.com/buffalotracebourbongreece
4. Το Mescal san Cosme από το Μεξικό
Το Μεξικό είναι γνωστό για τις τεκίλες που παράγονται από ποικιλίες του φυτού αγαύη. Η απλή τεκίλα παράγεται από την μπλε αγαύη, ενώ η Mescal San Cosme παράγεται από την ποικιλία Espadin, στην πόλη Οαχάκα. Η διαφορά του με την απλή τεκίλα είναι το γεγονός ότι το ψήσιμο γίνεται σε χωμάτινους λάκκους-φούρνους όπου και προκύπτει το καπνιστό της άρωμα.
Μπορείς να δεις και να μάθεις περισσότερα στο facebook.com/San-Cosme-Mezcal-Greece-433880714030602
5.Την Σαμπούκα Molinari από την Ιταλία
Το εθνικό ποτό της Ιταλίας, η Σαμπούκα, ανήκει στην κατηγορία των λικέρ.Η πιο διάσημη Ιταλική σαμπούκα είναι η Molinari, η οποία ξεκίνησε να παράγεται από τον Angelo Molinari το 1945. Στην ετικέτα της φέρει το σύμβολο ‘extra’ ως ένδειξη υψηλής ποιότητας.
Μπορείς να δεις και να μάθεις περισσότερα στο facebook.com/MolinariSambucaGreece