woman standing near building
in

Πότε να επισκεφθώ το Βερολίνο;

Το κύριο ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε αφού επιλέξουμε τον προορισμό της αρεσκείας μας, είναι το πότε; Αναμφισβήτητα ένας παράγοντας που θα μας βοηθήσει στην απάντησή του ερωτήματος αυτού, είναι οι καιρικές συνθήκες που επιθυμούμε να επικρατούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας. Ένας από τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς που καλύπτει όλα τα καιρικά ‘θέλω‘ των ταξιδιωτών είναι το Βερολίνο.


Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Βερολίνου είναι ο αλλοπρόσαλλος και ασταθής καιρός. Το Βερολίνο λόγω της γεωγραφικής του θέσης στην Κεντρική Ευρώπη, χαρακτηρίζεται από τέσσερεις διακριτές εποχές. Οι τιμές των θερμοκρασιών που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας κυμαίνονται από -10oC το χειμώνα έως 30oC το καλοκαίρι. Οι μετεωρολόγοι του Taxidevoume Mazi για να σε βοηθήσουμε πριν από το πακετάρισμα, τις διαχωρίσαμε και στις παρουσιάζουμε!

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

time-lapse photography of vehicle at the road in between the building at nighttime aerial photography

Ο χειμώνας στο Βερολίνο μπορεί να χαρακτηρίζεται από το δριμύ ψύχος αλλά υπάρχει και ένα ευχάριστο στην όλη υπόθεση. Όλη η πόλη από τους πολίτες, τους επαγγελματίες του τουρισμού και κυρίως ο κρατικός μηχανισμός είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Κοινώς η ζωή συνεχίζεται κανονικά και οι Βερολινέζοι είναι στο δρόμο για τις καθημερινές τους συνήθειες. H θερμοκρασία μπορεί να φτάσει στους  -10C αλλά αν είσαι τυχερός μπορεί να συναντήσεις και πιο γλυκές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της Κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή τους 10C. Όπως και να ‘χει, καταλαβαίνεις ότι στη λίστα με τα ρούχα που θα πακετάρεις ξεκινάς με ισοθερμικά, σκούφο, κασκόλ, γάντια και μετά με τα υπόλοιπα.

ΑΝΟΙΞΗ

Brandenburg Gate, Germany

Τον ερχομό της Άνοιξης τον καταλαβαίνεις προς το τέλος του Φεβρουαρίου καθώς πέρα από τη σχετική αύξηση της θερμοκρασίας αλλάζει και η γενικότερη ψυχολογία του κόσμου. Αυξάνεται η κυκλοφορία στους δημόσιους χώρους και τα πάρκα, τα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης χρησιμοποιούν τους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους και γενικότερα οι Βερολινέζοι αρχίζουν να σκάνε και κανένα χαμόγελο που και που. Μην περιμένεις και υπερβολές, αλλά θα ανταποκριθούν στο μεσογειακό σου ταπεραμέντο! Η θερμοκρασία που περιμένεις να συναντήσεις κυμαίνονται από 5C έως 20C.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

bus and cars on road

Ίσως η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς το Βερολίνο. Το ξέρω όμως ότι είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στα Ελληνικά νησιά με τα καταγάλανα νερά και να προτιμήσεις τις βουτιές σε κάποια από τις λίμνες που κολυμπούν οι Βερολινέζοι. Παρόλα αυτά η πόλη το καλοκαίρι είναι ζωντανή 24/7! Οι Βερολινέζοι και οι επισκέπτες είναι στους δρόμους, τα πάρκα τις πλατείες με τα καφέ και κρατούν τι άλλο; μπύρα για να ξεδιψάσουν. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από  20C έως 30C. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να συναντήσεις θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 40C, αλλά μην ανησυχείς είναι μαθημένα τα βουνά (Έλληνες) από τα χιόνια (καύσωνας).

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Berlin lighted free standing signage during night time

Το Φθινόπωρο στο Βερολίνο είναι η περισσότερο αλλοπρόσαλλη εποχή καθώς μπορεί να συναντήσεις από υγρασία και ζέστη μέχρι έντονο κρύο. Φαίνεται ότι το Καλοκαίρι και ο Χειμώνας ‘κλέβουν’ μέρες από το Φθινόπωρο, γι’ αυτό και η εποχή αυτή διαρκεί περίπου δύο μήνες, από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Η πόλη όμως διατηρεί τη ζωντάνια της και οι Βερολινέζοι δεν πτοούνται παρόλο που έχουν τελειώσει οι διακοπές τους και αρχίσαν οι δουλειές και τα σχολεία. Το σίγουρο είναι όταν πακετάρεις να πάρεις μαζί σου το αδιάβροχό σου και τη θετική σου ενέργεια!

Υ.Σ. Το αδιάβροχό σου ή το πόντσο σου ή το Anorel για τους παλαιότερους θα συνέστηνα να το πάρεις ανεξαρτήτου εποχής. Είπαμε, το Βερολίνο ειδικά στο θέμα βροχής είναι αλλοπρόσαλλο!!!

Πες μας την γνώμη σου

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Ενημέρωση...

0
two brown boats on seashore

5+1 Instagrammable Spots στo Πουκέτ

Off road tours στο Καρπενήσι