in , ,

Ονειρούπολη Δράμας 2022-2023: Το Παραμυθένιο Χωριό του Αη Βασίλη

Η Ονειρούπολη στην Δράμα, το παραμυθένιο χωριό υποδέχεται μικρούς και μεγάλους από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, μοιράζοντας χαμόγελα, Ειρήνη και Αγάπη έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

Φέτος η Ονειρούπολη υποδέχεται την Ειρήνη, ένα μικρό κοριτσάκι από την χώρα της Αγάπης και, εύχεται Ειρήνη σε όλο τον κόσμο ενώ εμπλουτίζεται με πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό που στολίζεται φέτος για 19η χρονιά, με Λουνα Παρκ, Παγοδρόμιο και μαγικές διαδρομές που θα τις επισκεφτείτε με το Τρενάκι της Ονειρούπολης. Φωτάκια, λαμπιόνια, σπιτάκια στήσανε ξανά ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας έγινε για 19η χρονιά μία Ονειρούπολη και, μεταμορφώθηκε σε ένα τοπίο μαγευτικό όπου νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, βρήκαν τον χώρο τους και ψυχαγωγούν τα παιδιά με δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια.

Η “πρωτεύουσα των Χριστουγέννων” φοράει τα γιορτινά της, στήνει ένα φαντασμαγορικό τοπίο φτιαγμένο από το μαγικό υλικό, που γίνονται τα όνειρα και περιμένει όλα τα παιδιά, αλλά και όσους νιώθουν παιδιά, να μοιραστούν μοναδικές εμπειρίες ξεγνοιασιάς και να δημιουργήσουν με τους φίλους και την οικογένειά τους, αξέχαστες αναμνήσεις.

Σε απόσταση 1 ώρας και 40 λεπτών οδικώς από τη Θεσσαλονίκη, η Ονειρούπολη Δράμας 2022 ανοίγει τις πύλες της στις 4 του Δεκέμβρη σε ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην κεντρική πλατεία της Δράμας κι αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ημερήσιες εορταστικές αποδράσεις και σας υπόσχεται χαμόγελα, παιχνίδι, ασφάλεια, χριστουγεννιάτικη ζεστασιά και σεβασμό σε κάθε παιδική ψυχή.

Άλλωστε η Ονειρούπολη έχει εκείνο το μαγικό συστατικό που τα αλλάζει όλα, αρκεί να το θέλουμε.

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη η Ονειρούπολη Δράμας 2022:

Αυτή τη χρονιά υποδέχεται ένα κορίτσι, την μικρή Ειρήνη, που ήθελε πολύ να μας επισκεφτεί και να δώσει η ίδια το γράμμα της στον Αη Βασίλη γιατί θέλει όσο τίποτα αυτή τη φορά οι ευχές της να πραγματοποιηθούν.

Έρχεται από μια χώρα μακρινή τη χώρα της Αγάπης και όνειρο της είναι να ταξιδέψει στις μαγικές διαδρομές της Ονειρούπολης, να ανακαλύψει κάθε γωνιά του παραμυθένιου μας χωριού, να βρει το μαγικό συστατικό που πραγματοποιεί τις ευχές όλων και να σκορπίσει τη λάμψη των Χριστουγέννων σε όλο τον πλανήτη.

Να ζεστάνει τις καρδιές όλων των ανθρώπων και να τους φέρει πιο κοντά γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και η καρδιά ενός μικρού παιδιού μπορεί να δει καλύτερα από τα μάτια των μεγάλων, πιο καθαρά και πιο αγνά.

Η μικρή Ειρήνη συμβολίζει ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά της ανθρωπότητας:

Παγκόσμια ειρήνη, η οποία είναι επιθυμία όλων, ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, είναι να επισκεφτεί κάθε γωνιά του πλανήτη μας να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο και να βοηθήσει τους ανθρώπους να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί να κάνουμε τη γη καλύτερο μέρος για να ζούμε.

Όπως καλωσορίζουμε τη μικρή Ειρήνη στη φετινή διοργάνωση ευχή όλων να καλωσορίσουμε την ειρήνη σε όλο τον πλανήτη μας, να αγκαλιάσει τη γη όπως η μάνα το παιδί.

Οι μαγικές πόρτες μιας παραμυθένιας πολιτείας ανοίγουν και μαζί με την Ειρήνη, μας αποκαλύπτουν τις μαγικές διαδρομές με τα κρυμμένα τους μυστικά.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο χώρο της Ονειρούπολης  πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσειςσυναυλίες και θεματικά εργαστήρια που κερδίζουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας για αυτή την χριστουγεννιάτικη απόδραση, είναι ζεστά ρούχα, πολύ καλή διάθεση, όρεξη για χαμόγελα και για όμορφες εμπειρίες, που θα γίνουν αγαπημένες αναμνήσεις.

Η ατμόσφαιρα της πιο «μαγικής» γιορτής του χρόνου, τρυπώνει μέσα σε ξύλινα σπιτάκια, βγαίνει από τις καμινάδες και φτάνει ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα, από εκεί κάνει βουτά στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο και, συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, παρασύροντας στον ρυθμό των ημερών, όλους όσους βρίσκονται εκεί, μικρούς και μεγάλους.

Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Περιηγηθείτε στις μαγικές διαδρομές του χριστουγεννιάτικου χωριού στην Ονειρούπολη 2022 για να:

  • συναντήσετε τον Άη Bασίλη στο Σπιτάκι του,
  • να του στείλετε το γράμμα στο Ταχυδρομείο του,
  • να ταξιδέψετε στην Παραμυθοχώρα μέσα από το Σπίτι του Παραμυθιού,
  • να κατασκευάσετε το δικό σας ξύλινο στολίδι στο Ξυλουργείο του Άη Βασίλη,
  • να φτιάξετε το δικό σας σαπουνάκι στο Σαπωνοποιείο του Άη Βασίλη,
  • να δημιουργήσετε λαχταριστές μπισκοτολιχουδιές στο Ζαχαροπλαστείο του χωριού,
  • να στολίσετε το πρόσωπό σας με Ζωγραφική Προσώπου,
  • να εκπέμψετε από το Ραδιόφωνο της Ονειρούπολης 2022 και να χαρείτε με όλες τις υπόλοιπες δωρεάν δράσεις.

Τα παιδιά και όσοι νιώθουν σαν παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ζωγραφίσουν και να… τους ζωγραφίσουν, να διδαχθούν, να ανταμώσουν χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές παραμυθιών, να μαγειρέψουν, να κάνουν πειράματα, να συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο φορέων και συλλόγων.

Ονειρούπολη στη Δράμα

Στο χωριό του Άη Βασίλη καθημερινά θα υπάρχουν δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια, ενώ τους επισκέπτες της Ονειρούπολης περιμένουν πολλές μεγάλες εκπλήξεις και συναυλίες με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Εκεί με μια αγκαλιά πάντα ανοιχτή και πολλά ζαχαρωτά, σας περιμένει ο αγαπημένος χοντρούλης παππούς, ο Αη Βασίλης με την άσπρη γενειάδα του, να ακούσει την κρυφή σας επιθυμία και να πρωταγωνιστήσει στη selfie σας!

Ονειρούπολη στη Δράμα

Κι επειδή Χριστούγεννα σημαίνει δώρα και φροντίδα, στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα βρείτε τοπικά προϊόντα, γευστικά, αρωματικά, αναμνηστικά και είδη λαϊκής τέχνης για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Η Ονειρούπολη 2022 θέλει το πνεύμα των Χριστουγέννων να αγγίξει κάθε παιδική ψυχή ανεξαρτήτου ηλικίας, όπου μικρά παιδιά και έφηβοι διασκεδάζουν… μέχρι δακρύων, παρασύροντας γονείς και παππούδες σε ατελείωτα παιχνίδια και μαγικές αναμνήσεις!

Η Ονειρούπολη λειτουργεί καθημερινά από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δράσεις και τους χώρους της στην Πλατεία Ελευθερίας, Δημοτικός Κήπος Δράμας.

Πηγή : www.thessalonikiguide.gr

Σου άρεσε το άρθρο;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0
woman in black leather backpack standing beside blue and white train during daytime

Νορβηγία: Διαδρομή με τρένο Όσλο – Μπέργκεν: Ένα επικό ταξίδι!

Μύλος των Ξωτικών: Φαντασμαγορία, μαγεία και χαμόγελο στην επίσημη έναρξη της 11ης διοργάνωσης -

Μύλος των Ξωτικών: Φαντασμαγορία, μαγεία και χαμόγελο στην επίσημη έναρξη της 11ης διοργάνωσης