Βαλένθια για foodies: Οι γλυκές γεύσεις που δεν πρέπει να χάσεις! - Γεύσεις του Κόσμου, Ισπανία

Βαλένθια για foodies: Οι γλυκές γεύσεις που δεν πρέπει να χάσεις!

4 λεπτά ανάγνωση

Παραδοσιακά γλυκά με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο σάς περιμένουν να τα γευτείτε στη Βαλένθια! Αν βρεθείτε στη Βαλένθια, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτά τα γλυκίσματα και να απολαύσετε τη γλυκιά πλευρά της τοπικής κουλτούρας.

Frutas de Sant Donís

Τα frutas de Sant Donis είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό που συνδέεται με τη Βαλένθια και έχει μακρά παράδοση στον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Πρόκειται για χρωματιστά μαρζιπάνια, φτιαγμένα σε σχήμα φρούτων, που οι ντόπιοι τυλίγουν σε ένα μαντίλι και προσφέρουν ως δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα. Αυτή η παράδοση, γνωστή ως mocadora, έχει ρίζες στο παρελθόν και αναβιώνει κάθε χρόνο κατά την 14η Φεβρουαρίου.

Το μαρζιπάνι που χρησιμοποιείται για τα frutas de Sant Donis παρασκευάζεται από αμύγδαλα και ζάχαρη, δημιουργώντας μια εύπλαστη πάστα που παίρνει το σχήμα διάφορων φρούτων, όπως πορτοκάλια, λεμόνια και μήλα. Αυτή η γλυκιά χειρονομία είναι γεμάτη συναισθηματική αξία για τους Βαλεθιανούς και αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο να εκφράσουν την αγάπη τους με ένα παραδοσιακό γλυκό!

Ad image
@esdiariocv

Con el 9 de octubre se celebra Sant Donís, el día de los enamorados valencianos, donde las parejas se regalan ‘la mocadorà’ con las frutitas de mazapán. #food #foodie #santdonis #cocina #horno #pasteleria #pastel #postres #9octubre #9doctubre #mazapán #fruta #fiestas #tradiciones #valencia #comunidadvalenciana

♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Buñuelos

Τα buñuelos είναι ένα είδος τηγανητών γλυκισμάτων που συναντώνται σε πολλές ισπανόφωνες χώρες και είναι βέβαιο πως θα λατρέψετε. Πρόκειται για μικρές, αφράτες μπουκιές ζύμης που τηγανίζονται σε καυτό λάδι και σερβίρονται συνήθως πασπαλισμένες με ζάχαρη ή συνοδευόμενες από ζεστή σοκολάτα.

Τα buñuelos de calabaza είναι η εκδοχή της Βαλένθια, ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Las Fallas. Σε αντίθεση με τους κλασικούς ισπανικούς buñuelos, αυτοί περιέχουν πουρέ κολοκύθας στη ζύμη, κάτι που τους κάνει πιο μαλακούς, υγρούς και γευστικά πλούσιους. Συνήθως έχουν στρογγυλό σχήμα με μια μικρή τρύπα στο κέντρο, θυμίζοντας μίνι ντόνατς.

Βαλένθια για foodies: Οι γλυκές γεύσεις που δεν πρέπει να χάσεις! - Γεύσεις του Κόσμου, Ισπανία
Freepik.

Turrón

To turrón, γνωστό σε εμάς και ως μαντολάτο, είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Βαλένθια. Αν και καταναλώνεται κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων, πολλοί το απολαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παρασκευάζεται παραδοσιακά από μέλι, ζάχαρη και ασπράδι αυγού, με καβουρδισμένα αμύγδαλα, προσφέροντας μια μοναδική γεύση που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Βαλένθια για foodies: Οι γλυκές γεύσεις που δεν πρέπει να χάσεις! - Γεύσεις του Κόσμου, Ισπανία
chandlervid85/ Freepik.

Arnadí

Από παρόμοια υλικά φτιάχνεται και ένα άλλο παραδοσιακό γλυκό της περιοχής, το arnadi! Πρόκειται για ένα κέικ με απαλή υφή, φτιαγμένο από κολοκύθα και ζάχαρη, που σερβίρεται πάντα σε πήλινο σκεύος και διακοσμείται με φέτες αμυγδάλου. Το arnadi είναι ένα γλυκό με βαθιά ρίζες στην παράδοση της Βαλένθια, που συνδυάζει τη γλυκύτητα της κολοκύθας με την τραγανή γεύση του αμυγδάλου. Αν βρεθείτε στη Βαλένθια, είναι σίγουρα ένα γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε!

Βαλένθια για foodies: Οι γλυκές γεύσεις που δεν πρέπει να χάσεις! - Γεύσεις του Κόσμου, Ισπανία
wikimedia.org.

Fartons

Για το τέλος, αφήσαμε ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με ένα πρωτότυπο αφέψημα! Ο λόγος για τα farton, τα μακριά, αφράτα γλυκά ψωμάκια που συνοδεύονται τέλεια με ένα ποτήρι όρτσατα!

Υπάρχουν δύο εκδοχές:

  • Η παραδοσιακή, που μοιάζει με ελαφρύ μπριός, και
  • Η πιο μοντέρνα με σφολιάτα, που προσφέρει μια τραγανή και βουτυρένια υφή.

Γιατί να μην δοκιμάσετε και τις δύο; Η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γλυκιά γεύση των farton και τη δροσιστική, ελαφρώς γήινη γεύση της όρτσατα είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε στη Βαλένθια!

Βαλένθια για foodies: Οι γλυκές γεύσεις που δεν πρέπει να χάσεις! - Γεύσεις του Κόσμου, Ισπανία
stockking/ Freepik.
Μοιράσου το άρθρο