Η άνοιξη ήρθε και «έντυσε» τη Βιέννη με τα γιορτινά της, ενώ οι πολυπόθητες διακοπές του Πάσχα είναι πλέον προ των πυλών! Το Πάσχα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα μετατρέψει την πρωτεύουσα της Αυστρίας σε έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Βέβαια, αντί για αρνιά, όπως έχουμε συνηθίσει, εκεί κυριαρχούν τα κουνέλια και τα χιλιάδες βαμμένα αυγά που κοσμούν κάθε γωνιά. Οι επισκέπτες γεμίζουν την πόλη, την ίδια στιγμή που πολλοί Βιεννέζοι φεύγουν για τις Άλπεις, εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες ημέρες της χιονοδρομικής περιόδου.
Παρόλα αυτά, οι πασχαλινές αγορές είναι αναμφίβολα το απόλυτο highlight της εποχής. Σε ιστορικές πλατείες και γραφικές τοποθεσίες, οι αγορές που διοργανώνονται προσφέρουν στους επισκέπτες πλούσιες γαστρονομικές λιχουδιές, ευκαιρία για διάφορες δραστηριότητες και μία ιδιαίτερη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Bonus fact: Όσοι επισκέπτονται τη Βιέννη αυτή την περίοδο απολαμβάνουν δωρεάν μετακινήσεις για παιδιά έως 14 ετών.
Ανακαλύψτε τι σας περιμένει φέτος το Πάσχα στη Βιέννη και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι γεμάτο παράδοση, γεύσεις και εορταστική διάθεση!
Οι κορυφαίες Πασχαλινές Αγορές στη Βιέννη
Αν σκοπεύετε να ζήσετε τη μαγεία του Πάσχα στη Βιέννη, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις πιο όμορφες και ατμοσφαιρικές πασχαλινές αγορές της πόλης, αφού κάθε μία από αυτές τις, έχει τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα!
Schönbrunn – 27 Μαρτίου έως 21 Απριλίου 2025
Πασχαλινή Αγορά με αυτοκρατορική διάθεση
Τα Ανάκτορα Σενμπρούν (Schloss Schönbrunn) είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ιστορικά σύμβολα της Βιέννης, καθώς υπήρξαν η θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας των Αψβούργων από τον 18ο αιώνα μέχρι το 1918. Η μεγαλοπρεπής αρχιτεκτονική του παλατιού και οι εντυπωσιακοί κήποι του μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια εποχή γεμάτη πολυτέλεια και αίγλη, αναδεικνύοντας την ιστορία και τη μαγεία της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα, τα Ανάκτορα Σενμπρούν προσελκύουν περισσότερους από 6,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, καθιστώντας τα ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά σημεία της Βιέννης.
Τι θα δείτε εκεί – Γιατί να την επισκεφθείτε;
Η Πασχαλινή Αγορά στο Σενμπρούν είναι μια από τις πιο εμβληματικές και γιορτινές αγορές της Βιέννης. Με φόντο το θερινό παλάτι των Αψβούργων, η αγορά συνδυάζει τη γιορτινή ατμόσφαιρα του Πάσχα με την αυτοκρατορική κομψότητα και τη μεγαλοπρέπεια του παλατιού. Ανάμεσα στα περίπτερα, οι επισκέπτες θα βρουν χειροποίητα διακοσμητικά, ξύλινα στολίδια και ζωγραφισμένα πασχαλινά αυγά, που είναι ιδανικά για να φτιάξετε τα πιο όμορφα πασχαλινά δώρα.
Εκτός από τα εντυπωσιακά χειροποίητα αντικείμενα, η αγορά προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε αυθεντικές αυστριακές γεύσεις. Από τα παραδοσιακά τσουρέκια και λουκάνικα μέχρι τα αρωματικά κρασιά και τις γλυκές λιχουδιές, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία .
Η αγορά, όμως, δεν είναι μόνο για ενήλικες, καθώς προσφέρει μια σειρά από παιδικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς επισκέπτες. Ο λαβύρινθος από άχυρο, το καρουζέλ, η ρόδα και άλλες παιδικές ατραξιόν υπόσχονται ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Επίσης, ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις και παραδοσιακά τραγούδια δημιουργούν μια ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα γεμάτη γιορτινή διάθεση.
Είτε είστε λάτρεις της παράδοσης, του καλού φαγητού ή απλώς θέλετε να ζήσετε τη μαγεία του Πάσχα στη Βιέννη, η Πασχαλινή Αγορά στο Σενμπρούν αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που αξίζει να επισκεφτείτε!
Ώρες λειτουργίας
- 10:00 – 19:00.
- Παρασκευή | Σάββατο | Κυριακή του Πάσχα: 10:00 – 21:00.
Am Hof – 4 Απριλίου έως 21 Απριλίου 2025
Η μεγαλύτερη πλατεία στην Παλιά Πόλη της Βιέννης
Η πλατεία Am Hof στη Βιέννη είναι η μεγαλύτερη στην Παλιά Πόλη και σαγηνεύει με την επιβλητική παρουσία της Kirche am Hof, μιας γοτθικής εκκλησίας του 14ου αιώνα, που αναδεικνύεται από τη μπαρόκ πρόσοψη.
Γαστρονομία, πασχαλινά δώρα και μοναδική ατμόσφαιρα
Η Πασχαλινή Αγορά στην Πλατεία Am Hof αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στη Βιέννη, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να βιώσετε την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης, λόγω της τοποθεσίας της σε απόσταση αναπνοής από την Παλιά Πόλη. Εκεί, όπως και σε κάθε άλλη αγορά, θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε εντυπωσιακά χειροποίητα διακοσμητικά και πασχαλινά αυγά, θα ανακαλύψετε όμορφα δώρα και παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και θα γευτείτε αυθεντικές λιχουδιές που συνδυάζουν γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν τη δημιουργική ατμόσφαιρα της αγοράς με το εργαστήριο χειροτεχνίας και την παιδική σκηνή, ενώ οι μεγάλοι μπορούν να χαλαρώσουν με ένα ζεστό ρόφημα κάτω από την Στήλη της Παναγίας!
Ωράριο λειτουργίας
- Δευτέρα | Τριτη | Τετέρτη | Πέμπτη: 11 π.μ. – 8 μ.μ.
- Παρασκευή | Σάββατο | Κυριακή: 10 π.μ. – 8 μ.μ.
Freyung – 3 Απριλίου έως 21 Απριλίου 2025
Γιατί να την επισκεφθείτε;
Η πλατεία Freyung στη Βιέννη βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πλατεία Am Hof, και είναι γνωστή για την παραδοσιακή πασχαλινή αγορά της, η οποία αποτελεί συνέχεια της ιστορικής χριστουγεννιάτικης αγοράς που ξεκίνησε το 1772.
Κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η αγορά προσφέρει μια ποικιλία από χειροποίητα αντικείμενα, γυάλινα στολίδια και κεραμικά. Τα περίπτερα με το φαγητό είναι απεριόριστα για να δοιμάσετε μοναδικές αυστριακές γεύσεις. Επιπλέον, καθημερινά, στις 4 το απόγευμα, μπορείτε να απολαύσετε μουσική που προσδίδει μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα στην περιοχή.
Η αγορά αυτή αλλά και η πλατεία γενικότερα είναι επίσης πολύ γνωστή για τη βιολογική αγροτική αγορά που φιλοξενεί, προσφέροντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στις πασχαλινές εκδηλώσεις. Αυτή η αγορά δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν ποιοτικά προϊόντα και να απολαύσουν μια αυθεντική εμπειρία στη Βιέννη!
Ώρες λειτουργίας
- Καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 8 μ.μ.