Το μαροκινό φαγητό χαρακτηρίζεται από χρώματα, μπαχαρικά, αντιφατικές γεύσεις και έντονα αρώματα. Αν βρεθείτε στην πολύχρωμη χώρα του Μαρόκου, θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από αλμυρά και γλυκά πιάτα που θα σας χαρίσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Εμείς ξεχωρίσαμε 5 πιάτα που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!
Μαροκινό κοτόπουλο Bastilla

Το κοτόπουλο bastilla είναι η διάσημη κοτόπιτα του Μαρόκου. Ένα ελαφρύ, τραγανό γλυκό φύλλο warqa κρύβει αλμυρό κοτόπουλο με σαφράν, πικάντικη γέμιση ομελέτας και μια τραγανή επικάλυψη από τηγανητά αμύγδαλα ζαχαρωμένα με ανθόνερο πορτοκαλιού . Μια γαρνιτούρα από ζάχαρη άχνη και κανέλα προσθέτει μία μοναδική πινελιά σε αυτό τόσο αντιφατικό πιάτο.
Αρνί με δαμάσκηνα

Ένας άλλος μαγικός συνδυασμός γλυκού και αλμυρού είναι ένα κλασικό μαροκινό αρνί με δαμάσκηνα. Αρχικά, το αρνί ψήνεται σε βούτυρο, τζίντζερ, σαφράν και κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα, γαρνίρεται με σιροπιαστά δαμάσκηνα, αμύγδαλα και μερικές σταγόνες κανέλας. Το πιάτο μπορείτε επίσης να το απολαύσετε με μοσχαρίσιο κρέας σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το κρέας αρνιού.
Ρφίσσα

Το Rfissa είναι ένα αραβικό πιάτο που είναι πολύ δημοφιλές στο Μαρόκο και σερβίρεται σε διάφορες παραδοσιακές γιορτές. Σιγά-σιγά μαγειρεμένο κοτόπουλο με φακές που έχουν καρυκευτεί με τριγωνόφυλλο, σαφράν και κύμινο και στη συνέχεια τοποθετούνται σε στρώσεις ψωμιού. Είναι παραδοσιακό να σερβίρουν rfissa σε μια γυναίκα που μόλις γέννησε, όμως μπορείτε να το απολαύσετε και ως επισκέπτης του Μαρόκου.
Tajine

Το tajine ή tagine είναι ένα βορειοαφρικανικό πιάτο, που πήρε το όνομά του από την πήλινη κατσαρόλα στην οποία μαγειρεύεται. Τα μαροκινά πιάτα tajine είναι αργά μαγειρεμένα αλμυρά μαγειρευτά, που συνήθως παρασκευάζονται με φέτες κρέας, πουλερικά ή ψάρι μαζί με λαχανικά ή φρούτα. Χρησιμοποιούνται επίσης μπαχαρικά, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα. Τα κοινά μπαχαρικά περιλαμβάνουν το τζίντζερ , το κύμινο , τον κουρκουμά , την κανέλα και το σαφράν.
Μαακούδα

Τα Maakouda είναι ένα δημοφιλές φαγητό του δρόμου στο Μαρόκο, όπου μπορούν να καταναλωθούν σκέτα ή να χρησιμοποιηθούν ως γέμιση σάντουιτς σε φέτες μαροκινής khobz. Ουσιαστικά είναι κάτι σαν πατατοκεφτέδες, με πουρέ πατάτας, μπαχαρικά και αβγά που μπορούν να σερβιριστούν και ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό.