in ,

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου

Samos Voice - Nikos Anastasiou/ Flickr

Η Σάμος είναι ένας τόπος με οργιαστική βλάστηση. Όλα γύρω σου στο παρθένο αυτό φυσικό τοπίο, είναι φτιαγμένα από χρώματα και φως!

Κάθε βήμα είναι και μια αποκάλυψη. Είτε βρεθείς στους επιβλητικούς ορεινούς της όγκους, είτε στις σπηλιές, τα φαράγγια και τις ρεματιές, το περιβάλλον της Σάμου θυμίζει ελληνική ενδοχώρα σε μικρογραφία.

Παραλίες

Οι παραλίες της Σάμου, βοτσαλωτές, αμμώδεις ή ανάμεσα σε βραχώδη ακτογραμμή είναι κατανεμημένες σε όλο το μήκος των ακτών του νησιού, δίπλα σε καταπράσινα τοπία.

Δύο από αυτές είναι βραβευμένες με την Γαλάζια Σημαία για το 2014, 2016 και 2017, η παραλία Γλυκόριζα και η παραλία Ποτοκάκι.

1. Γλυκόριζα

Η μικρή και στενή παραλία Γλυκόριζα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων ανατολικά από το Πυθαγόρειο και 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Συνδυάζει το βότσαλο με την άμμο, έχει ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ιδανική για ατέλειωτο παιχνίδι για τα παιδιά αλλά και ιδανικό μέρος χαλάρωσης για όσους την αποζητούν.

Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ δεντράκια κατά μήκος της προσφέρουν σκιά στους λουόμενους.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

2. Ποτοκάκι

Σε απόσταση 16 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα και 2 χιλιομέτρων δυτικά από το Πυθαγόρειο, δίπλα από το αεροδρόμιο, βρίσκεται η μεγάλη παραλία του Ποτοκακίου, μήκους 3.000 μέτρων.

Η παραλία αποτελείται από άμμο και βότσαλο και έχει νερά μέτριου βάθους.

Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, αφού εκεί βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός και μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών στους επισκέπτες όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, εγκαταστάσεις ντουζ, beach bars και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

3. Κέρβελη

Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα βρίσκεται η βοτσαλωτή παραλία Κέρβελη, μήκους 200 μέτρων.

Έχει σχετικά ρηχά νερά και είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Η παραλία περιστοιχίζεται από ένα καταπράσινο περιβάλλον, δεν είναι οργανωμένη και προσφέρεται για ήσυχο μπάνιο.

Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες, μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια με υπέροχη θέα στα απέναντι μικρασιατικά παράλια. Είναι ιδανική περιοχή για όσους αποζητούν ήρεμες, οικογενειακές και ξεκούραστες διακοπές.

Για τους φυσιολάτρες, ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής έχει οργανωμένο κέντρο κατάδυσης (με πιστοποίηση PADI), όπου νοικιάζει εξοπλισμό και οργανώνει καταδυτικές αποστολές από την ιδιωτική παραλία της. Στην ίδια μονάδα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης mountain bike για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη φύση του νησιού, όπως επίσης και η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

4. Λιβαδάκι

Βόρεια της πρωτεύουσας, σε ένα μικρό και στενό κόλπο βρίσκεται η παραλία Λιβαδάκι, μήκους 100 μέτρων.

Ανάμεσα από βράχια, απλώνεται μια καλά κρυμμένη μικρή εξωτική παραλία με ανοιχτόχρωμη άμμο, ρηχά και γαλαζοπράσινα νερά.

Είναι οργανωμένη με ψάθινες ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar.

Για τους αθλητικούς τύπους μάλιστα, κάθε χρόνο, στην παραλία Λιβαδάκι διοργανώνεται τουρνουά.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

5. Μικρό Σεϊτάνι

Στη βόρεια ακτή του νησιού, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το Καρλόβασι, βρίσκεται η μικρή παραλία 150 μέτρων, το Μικρό Σεϊτάνι.

Πρόκειται για μια βοτσαλωτή παραλία, με βαθιά και καθαρά νερά σε ένα άγριο και μαγευτικό τοπίο. Η παραλία είναι τελείως απομονωμένη και ανοργάνωτη, αξίζει όμως να σταματήσει κανείς για μια βουτιά στο δρόμο από ή προς το Μεγάλο Σεϊτάνι.

Ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς στην παραλία είναι με τα πόδια. Δεν υπάρχει δυνατότητα διαμονής κοντά στην περιοχή της παραλίας.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

6. Τσαμαδού

Σε απόσταση 12,5 χιλιομέτρων δυτικά από την πόλη της Σάμου, βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, η φημισμένη Τσαμαδού, μηκους 400 μέτρων. Η παραλία βρίσκεται μετά τα Λεμονάκια, στον δρόμο που ενώνει την πρωτεύουσα και το Καρλόβασι.

Παλαιότερα ήταν πολύ γνωστή ως παραλία γυμνιστών, αλλά σήμερα συγκεντρώνονται πολύ λίγοι, κυρίως στη δεξιά πλευρά της. Πρόκειται για μία βοτσαλωτή παραλία με γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα νερά.

Τα νερά της βαθαίνουν απότομα, ακολουθώντας τη μορφολογία του εδάφους και όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι δημιουργείται υψηλός κυματισμός. Είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Κατά μήκος της παραλίας, ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες και beach bar, όπου μπορεί μετά το μπάνιο του να απολαύσει τον καφέ, το αναψυκτικό ή το φαγητό του.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

7. Λάκκα-Μουρτιά

Ανατολικά της Σάμου και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα βρίσκονται οι παραλίες της Μουρτιάς, της Μικρής και της Μεγάλης Λάκκας.

Είναι παραλίες με βαθιά νερά, ιδανικές για ψάρεμα και ψαροντούφεκο. Επίσης, ενδείκνυται για τους οπαδούς της πεζοπορίας, αφού η πρόσβαση στην Μικρή και Μεγάλη Λάκκα γίνεται με τα πόδια είτε με βάρκα.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

8. Kοκκάρι

Σε απόσταση 9,5 χιλιομέτρων δυτικά από την πρωτεύουσα, βρίσκεται η παραλία του Κοκκαρίου.

Η παραλία βρίσκεται μέσα στον οικισμό Κοκκάρι, λίγο έξω από τον περιφερειακό δρόμο της βόρειας ακτής του νησιού που ενώνει την πόλη της Σάμου και το Καρλόβασι.

Πρόκειται για μία παραλία με βότσαλα και βαθιά καθαρά νερά, που όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι δημιουργείται υψηλός κυματισμός.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

9. Άγιος Ιωάννης Ελεήμονας – Πλάκα – Βάλσαμο

Για τους λάτρες του μοναχικού και ήσυχου μπάνιου θα βρείτε στην περιοχή τη μικρή ανοργάνωτη παραλία του Αγίου Ιωάννη.

Ένας χωματόδρομος 3,5 χιλιομέτρων από τον κύριο δρόμο Μαραθοκάμπου – Καλλιθέας καταλήγει στον μικρό ορμίσκο με την απομονωμένη παραλία.

Από εκεί, ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι θα βρεθείτε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

10. Λεμονάκια

Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων δυτικά από την πρωτεύουσα και λίγο μετά το Κοκκάρι, βρίσκεται η παραλία Λεμονάκια.

Πρόκειται για μία παραλία με βότσαλα και βαθιά καθαρά νερά, που όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι δημιουργείται υψηλός κυματισμός.

Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του στην ταβέρνα που υπάρχει δίπλα από τη θάλασσα. Υπάρχει δυνατότητα διαμονής από ενοικιαζόμενα δωμάτια κοντά στην παραλία.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σάμου -

Σου άρεσε το άρθρο;

Οδηγός για μία 4ήμερη ρομαντική απόδραση σε Βρυξέλλες-Γάνδη-Μπριζ! -

Οδηγός για μία 4ήμερη ρομαντική απόδραση σε Βρυξέλλες-Γάνδη-Μπριζ!

To θαύμα της Αίγινας: Το νησί που προσελκύει τουρίστες όλον τον χρόνο -

To θαύμα της Αίγινας: Το νησί που προσελκύει τουρίστες όλον τον χρόνο