in

Θράκη, η γη του Ορφέα: μεταξύ Ανατολής & Δύσης

Χαρακτηρισμένη ως μια από τις λιγότερο επισκέψιμες περιοχές της Ελλάδας, που μόνο οι γνήσιοι λάτρεις του ταξιδιού θα επισκεφθούν, η Θράκη υπόσχεται αξέχαστες στιγμές σε έναν πραγματικό παράδεισο φυσικής ομορφιάς. Η Θράκη είναι από τις πιο εντυπωσιακές και άγνωστες περιοχές της Ελλάδας. Κάποτε η πατρίδα του ισχυρού αρχαίου θρακικού πολιτισμού, αυτή η περιοχή της Ελλάδας έχει επηρεαστεί έντονα από τους γειτονικούς πολιτισμούς της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spyros Stratos (@spurosstratos)

Ως γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος, αποτελείται από τους τρεις νομούς, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου. Από το μαγευτικό Δέλτα του Έβρου, την ομορφιά της λίμνης Βιστωνίδας και τη γαλήνη του ποταμού Νέστου, μέχρι τα απίστευτα δάση της Ροδόπης, το δάσος της Δαδιάς και τη λίμνη του Πόρτο Λάγος, η φύση θα σας μαγέψει με τα φυσικά της θαύματα σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ορφέας, ο μεγάλος μουσικός, καταγόταν από την Θράκη. Ο Όμηρος αναφέρει ότι η λατρεία των Μουσών ξεκίνησε από την Θράκη και η μουσική εξαπλώθηκε μέσω των Θρακών παντού.

Αετοί που πετούν ψηλά στον ουρανό σηματοδοτούν ότι έχετε φτάσει στην άκρη της χώρας ανάμεσα στις δύο ηπείρους, την Ανατολή και τη Δύση. Παρθένα φυσικά τοπία απόλυτης γαλήνης προσφέρουν πληθώρα δραστηριοτήτων για τους λάτρεις της περιπέτειας και της ανακάλυψης, αφού αυτός ο τόπος τα έχει όλα: την οροσειρά της Ροδόπης και το όρος Σάος στη Σαμοθράκη στο Θρακικό Πέλαγος, τους ποταμούς Έβρο, Νέστο και Άρδα, τις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα, το δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του ποταμού Έβρου, όπου βρίσκονται διεθνώς αναγνωρισμένοι υγρότοποι, εύφορες κοιλάδες, πυκνά δάση και ατελείωτες εκτάσεις από λευκές αμμουδιές. Αυτή η αρχέγονη αίσθηση της πολυποίκιλης αυθεντικότητας θα σας αναγκάσει να περιπλανηθείτε σε έναν γνήσιο ταξιδιωτικό προορισμό, όπως θα έκανε ένας αληθινός ταξιδιώτης.

Η Ροδόπη με τα καταπράσινα δάση της, το δαιδαλώδες ταξίδι στον ποταμό Νέστο, το γοητευτικό λιμάνι του Πόρτο Λάγος, στεφανωμένο από την πανέμορφη παλιά πόλη της Ξάνθης, θα σας καταπλήξουν καθώς αυτή η περιοχή έχει καταφέρει να συνδυάσει τα πάντα με τον πιο αρμονικό τρόπο. Βουνά, κοιλάδες, ποτάμια, λίμνες, δάση και θάλασσα είναι μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι ένας φυσικός θησαυρός.

Η πανοραμική θέα από τις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα, τη καρδιά της χλωρίδας και πανίδας, τα παραδοσιακά Πομακοχώρια, με τον αυθεντικό χαρακτήρα τους, συνδυασμένα με μια γνήσια εμπειρία Ανατολής και Δύσης, η Κομοτηνή με τις ανατολίτικες επιρροές της και τα οθωμανικά μνημεία της συναρπάζουν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι ατέλειωτης ομορφιάς.

Χαρακτηρισμένος ως το σταυροδρόμι δύο ηπείρων, που διασχίζεται από τον ομώνυμο ποταμό, ο Έβρος με τη μοναδική βιοποικιλότητά του προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να ζήσουν μια γνήσια περιπέτεια μέσα σε μέρη εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, σε μια τόσο μυστηριακή ατμόσφαιρα. Από την πόλη του μεταξιού του Σουφλίου και τη μαγευτική Αλεξανδρούπολη, που πήρε το όνομά της από τον Μέγα Αλέξανδρο, οι αντιθέσεις θα σας κάνουν να ερωτευτείτε τη Θράκη!

Οι αρχαιολογικοί της χώροι περιλαμβάνουν αρχαία ελληνικά, βυζαντινά, μεσαιωνικά και οθωμανικά μνημεία που όλα έχουν συμβάλλει στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Θράκης, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι η ειρηνική συνύπαρξη χριστιανικών και μουσουλμανικών παραδόσεων.

Σου άρεσε το άρθρο;

white concrete cross on white concrete building near body of water during daytime

Πληρότητες άνω του 90% στα νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

people sitting on chair in front of table with candles on top of it during night

Forbes: Λίστα με τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Μύκονο