in

«Τουρισμός για Όλους»: Voucher χειμερινών διακοπών για 100.000 δικαιούχους

Στο τέλος του μήνα η κλήρωση – Στα 150 ευρώ το κάθε voucher
O υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στον ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρατεταμένη τουριστική περίοδο που ακμάζει, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο υπουργός, τον Σεπτέμβριο η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη ήταν 11% πάνω σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019, ενώ οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια ξεπέρασαν κατά 14% την προ πανδημίας περίοδο.

Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί και τον Οκτώβριο, με το αεροδρόμιο του Ακτίου –το οποίο εξυπηρετεί περιοχές που αποτελούν εναλλακτικούς προορισμούς– να καταγράφει αύξηση πάνω από 76% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ σήμερα, μέσα Νοεμβρίου, βλέπουμε τουρίστες να συνεχίζουν να επισκέπτονται τη χώρα.

«Καταλαβαίνουμε ότι πλέον συζητάτε για το χριστουγεννιάτικο καλάθι, αλλά εμείς έχουμε ακόμη τουρίστες στην Πλατεία Συντάγματος. Ο τουρισμός συνεχίζει να φέρνει έσοδα και να στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υπουργός για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» –το οποίο θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023–, θα ακολουθήσει άλλη μια κλήρωση στα τέλη του μήνα για νέα voucher των 150 ευρώ για πάνω από 100.000 δικαιούχους, με στόχο να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός και να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε χειμερινούς προορισμούς.

Οι νέες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εκεί θα αναρτηθούν και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Β. Κικίλιας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» για την ενεργειακή αναβάθμιση ορεινών καταλυμάτων κάτω των 150 κλινών, καθώς και την επέκταση του ΕΣΠΑ για ένα επιπλέον έτος.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε αυτό το κομμάτι του κλάδου που έχει ανάγκη, γιατί η ενεργειακή επιβάρυνση είναι εκεί και είναι πραγματική», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι προσπάθειες και τα ταξίδια που πραγματοποίησε στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων και ψηφιακών νομάδων έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, γεγονός που επιβεβαίωσαν και επαγγελματίες στην Ιεράπετρα Κρήτης, οι οποίοι μίλησαν στην τηλεοπτική εκπομπή.

«Αυτά είναι αδιαμεσολάβητα έσοδα για την πρωτογενή παραγωγή, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εμπορικό κόσμο, τον ξενοδοχειακό κλάδο και την κατασκευή», είπε ο κ. Κικίλιας.

Σου άρεσε το άρθρο;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0
Θεσσαλονίκη | Τουρισμός όλο τον χρόνο ο μεγάλος στόχος -

Θεσσαλονίκη | Τουρισμός όλο τον χρόνο ο μεγάλος στόχος

Η Χαλκιδική στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2023 -

Η Χαλκιδική στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2023