in

Καλαμπάκα: Πάνω από 40.000 μερίδες μανιταροεδέσματα στην 1η πανελλήνια γιορτή τρούφας

Η πόλη της Καλαμπάκας κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο και η βασική αιτία είναι οι επιβλητικοί βράχοι των Μετεώρων, που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Καλαμπάκα: Πάνω από 40.000 μερίδες μανιταροεδέσματα στην 1η πανελλήνια γιορτή τρούφας -

Άλλος ένας λόγος που η πόλη έχει μπει στον τουριστικό χάρτη τα τελευταία χρόνια είναι η δημιουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, το οποίο μάλιστα στα 8,5 χρόνια λειτουργίας του έχει αποσπάσει 47 βραβεία.

Εκτός από το κυνήγι τρούφας που παρουσιάζει σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα, έρχεται να προστεθεί και η 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας η οποία θα πραγματοποιηθεί 8 με 11 Ιουνίου 2023. Όπως εξηγεί στο GRTimes.gr ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών Νίκος Πάλλας, η Καλαμπάκα ως συμπληρωματική ταυτότητα έχει αναδειχθεί ως ‘Πόλη της Τρούφας’, μια πρόταση την οποία είχε καταθέσει πέρυσι το Μουσείο με αποδέχτη το Δήμο Μετεώρων όπου και έγινε ομόφωνα αποδεχτή (σ.σ. στις 28 Ιουνίου του 2022).

Καλαμπάκα: Πάνω από 40.000 μερίδες μανιταροεδέσματα στην 1η πανελλήνια γιορτή τρούφας -

Η ανάδειξη της τρούφας και η εκπαίδευση των μαγείρων

Η 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας θα έχει την υποστήριξη του Δήμου Μετεώρων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη γνωριμία του κόσμου με την τρούφα.

«Η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας είναι ο πρώτος σταθμός, θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις που αφορούν τον διάκοσμο της πόλης, την εκπαίδευση των σεφ σε ξενοδοχεία και εστιατόρια σ’ όλη την Π.Ε. Τρικάλων πάνω στο κομμάτι της τρούφας, την ενημέρωση και γενικότερα θα υπάρχει συνέχεια» δήλωσε ο κ. Πάλλας σχετικά με τη διοργάνωση της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας κατά τη διάρκεια της οποίας κορυφαίοι ειδικοί θα αναδείξουν θέματα όπως, η καλλιέργεια της τρούφας, η διατροφική της αξία, η μαγειρική της, η εκπαίδευση σκύλων για την εύρεσή της κ.ά.

40.000 μερίδες μανιταροτρουφοεδέσματα

Η πανελλήνια γιορτή τρούφας θα διαρκέσει τέσσερις μέρες, 8-11 Ιουνίου, ωστόσο η κορυφαία στιγμή της θα είναι το Σάββατο 10 Ιουνίου, όταν 30 περίπου σεφ θα μαγειρέψουν δωρεάν για χιλιάδες επισκέπτες, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα.

«Πάνω από 40.000 μερίδες τρουφομανιταρο-εδεσμάτων θα μοιραστούν εκείνη την ημέρα στους επισκέπτες, πάνω από 15.000 ατομικά γλυκά εκ των οποίων τα μισά θα είναι σοκολατάκια με μαύρη και λευκή τρούφα καθώς και 20.000 μπολ των 400 γρ. φρούτα και αναψυκτικά, όλα δωρεάν» επισημαίνει ο κ. Πάλλας διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και ένας εκ των τριών ιδιοκτητών του.

Όπως εξηγεί, υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας θα επισκεφτούν την περιοχή πάνω από 20.000 κόσμος. «Περιμένουμε και ομάδες από το εξωτερικό και από την Ελλάδα, μυκητολόγους, μανιταρόφιλους, συλλόγους κτλ.» συμπληρώνει.

Πηγη: grtimes.gr

Σου άρεσε το άρθρο;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0
7o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου 1-13 Αυγούστου Χίος & Οινούσσες -

7o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου 1-13 Αυγούστου Χίος & Οινούσσες

Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης: Ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς -

Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης: Ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς