in

Υπερσιβηρικός: Ένα ταξίδι ζωής

Ο Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος είναι ο σιδηροδρομικός άξονας που συνδέει τη Μόσχα και την ευρωπαϊκή Ρωσία με τη Μογγολία, την Κίνα και τη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να ταξιδέψουν κάποια στιγμή στη ζωή τους με το Υπερσιβηρικό και να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία γνωρίζοντας καινούργιους προορισμούς και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ας δούμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε και να κάνετε πραγματικότητα αυτό το ταξίδι.

1. Επιλέξτε τη διαδρομή

Η πιο κύρια διαδρομή είναι αυτή που φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ μέσω της νότιας Σιβηρίας. Το τρένο διανύει περίπου 9. 288 χιλιόμετρα σε 8 χρονικές ζώνες και το ταξίδι διαρκεί συνήθως 7 μέρες. Υπάρχουν και άλλες δύο δημοφιλείς διαδρομές : αυτή μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου μέσω της Μογγολίας και αυτή μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου παρακάμπτοντας τη Μογγολία. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες ξεκινούν τα ταξίδια τους από τη Μόσχα και πηγαίνουν ανατολικά. Εάν επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή με ντόπιους, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε από το Βλαδιβοστόκ ή το Πεκίνο και να κατευθυνθείτε δυτικά. Πιθανότατα θα συναντήσετε λιγότερους τουρίστες και περισσότερους ντόπιους που απλά παίρνουν το τρένο ως μέσο μεταφοράς και όχι ως περιπέτεια.

Extra tip: Προτού επιλέξετε τη διαδρομή που σας ταιριάζει, λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί βίζα για να ταξιδέψετε. Οι κανόνες διαφέρουν ανάλογα με την εθνικότητα του ταξιδιώτη, γι’ αυτό επικοινωνήστε  με το κατάλληλο προξενείο αρκετά νωρίτερα για να δείτε τι απαιτείται.

2. Σχεδιάστε τις στάσεις

Αν δεν σας αρέσει η ιδέα να περάσετε μια εβδομάδα μέσα σε ένα τρένο, καλύτερα να κάνετε μερικές στάσεις στην πορεία. Ένα πλεονέκτημα του Υπερσιβηρικού είναι η ευκαιρία που σας δίνει να δείτε πολλά μέρη πέρα από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Μερικά μέρη που μπορείτε να κάνετε στάση κατά τη διαδρομή είναι τα εξής :

-Καζάν : Το Καζάν είναι μια πανέμορφη πόλη 1.000 ετών με χιονισμένα τοπία και σχεδόν πάντα συννεφιασμένο καιρό. Το Κρεμλίνο του Καζάν ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και μαζί με το μουσείο Ισλάμ, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τη ρώσικη ορθόδοξη Εκκλησία είναι στα αξιοθέατα που πρέπει να δεις σε περίπτωση που βρεθείς σε αυτή την πόλη.

– Γεκατερίνμπουργκ : Το Γεκατερίνμπουργκ είναι γνωστό ως το μέρος που δολοφονήθηκε ο τσάρος Νικόλαος Β΄ μαζί με την οικογένεια του το 1918. Η ιστορία του και η φυσική του ομορφιά το καθιστούν ένα must see μέρος της Ρωσίας. Θεωρείται ιερό μέρος και τα επτά παρεκκλήσια που έχουν χτιστεί εκεί, αντιπροσωπεύουν κάθε μέλος της οικογένειας.

– Ιρκούτσκ : Το Ιρκούτσκ είναι το μέρος που θα δεις τη λίμνη Βαϊκάλη, τη βαθύτερη λίμνη του κόσμου. Εάν δεν έχετε χρόνο, σχεδιάστε μια ημερήσια εκδρομή στο Listvyanka, μια μικρή πόλη στις όχθες της λίμνης και περίπου 90 λεπτά από το Ιρκούτσκ. Εάν έχετε τουλάχιστον 3 ημέρες, το νησί Olkhon, το μεγαλύτερο νησί στη λίμνη, είναι ένα μέρος που πρέπει επίσης να δείτε.

3. Κάντε κράτηση στα εισιτήρια και στη διαμονή

Το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό χρειάζεται αυστηρό πρόγραμμα και λεπτομερή σχεδιασμό. Προτιμήστε να κάνετε νωρίτερα online κράτηση στο τρένο και να ενημερωθείτε για τις τρεις διαφορετικές τάξεις θέσεων και τις παροχές τους (χωρητικότητα και κρεβάτια). Αποφύγετε να πάρετε εισιτήρια τελευταία στιγμή από το σταθμό γιατί το πιθανότερο είναι να μην βρείτε θέση ή αυτό που θα θέλατε. Σε περίπτωση που μείνετε σε κάποια πόλη, ενημερωθείτε και κλείστε εγκαίρως το κατάλυμα σας.

4. Κάνε οικονομικό προϋπολογισμό

Το ποσό που θα ξοδέψετε στο ταξίδι σας εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες όπως η διαδρομή που θα κάνετε, η τάξη που θα επιλέξετε να ταξιδέψετε, τις στάσεις που θα κάνετε, τη διαμονή και το φαγητό. Η τιμή μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με την ημέρα και την ώρα της αναχώρησης, οπότε αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, φροντίστε να παίξετε με τα χρονοδιαγράμματα και να έχετε υπόψη ότι δεν είναι διαθέσιμοι όλοι οι τύποι τρένων σε όλες τις διαδρομές και ότι δεν εκτελούνται όλες τις ημέρες.

Extra tip: Μην ξεχάσετε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση. Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ολοκληρωμένη προστασία σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και θα σας προστατεύσει από ασθένειες, τραυματισμούς, κλοπές και ακυρώσεις.

5. Τι να περιμένετε στο τρένο

Σε αυτό το ταξίδι που διαρκεί περίπου μια εβδομάδα, είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσετε αρκετό κόσμο και θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τις συνθήκες που επικρατούν και να εφοδιαστείτε με όσα σας είναι απαραίτητα. Το τρένο διαθέτει συγκεκριμένες επιλογές φαγητού και πόσιμο νερό, όμως θα ήταν καλύτερο να έχετε εφοδιαστεί με φαγητό και ροφήματα της αρεσκείας σας. Όσο για το που θα φορτίσετε  το κινητό σας, μην ανησυχείτε καθόλου. Στους διαδρόμους και στα βαγόνια των πιο καινούργιων τρένων υπάρχουν πρίζες που μπορείς να φορτίσετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας. Στα άκρα κάθε βαγονιού υπάρχουν τουαλέτες που καθαρίζονται αρκετά συχνά και απαραιτήτως θα πρέπει να έχετε πάρει τα δικά σας χαρτικά είδη και τα είδη προσωπικού καθαρισμού και απολύμανσης.

Σου άρεσε το άρθρο;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0
Το Ντουμπάι πάει... στα λουτρά Πόζαρ -

Το Ντουμπάι πάει… στα λουτρά Πόζαρ

Τσιχλί Μπαμπά: το θαμμένο μυστικό πίσω από το άγνωστο νησί της Μεσσηνίας -

Τσιχλί Μπαμπά: το θαμμένο μυστικό πίσω από το άγνωστο νησί της Μεσσηνίας