Η πόλη της Ευρώπης που είναι χτισμένη πάνω σε διαμάντια -
in ,

Η πόλη της Ευρώπης που είναι χτισμένη πάνω σε διαμάντια

Στη Βαυαρία της Γερμανίας βρίσκεται η ιστορική πόλη Nördlingen. Με μία πρώτη ματιά, αυτή η γερμανική πόλη δείχνει όπως οι υπόλοιπες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης με σπίτια από ξύλο, μεσαιωνικά κτίρια με κόκκινες στέγες και στενά δρομάκια. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχει κάτι εντελώς μοναδικό στην αρχιτεκτονική αυτής της νότιας γερμανικής περιοχής. Τι είναι αυτό ; 72.000 τόνοι διαμαντιών!!!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cripto (@__cripto__)

Το Nordlingen:

Το Nördlingen είναι μια πόλη στην περιοχή Donau-Ries στη Βαυαρία της Γερμανίας, με πληθυσμό περίπου 19.190 κατοίκους. Αναφέρεται για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία το 898 και είναι από τις ελάχιστες πόλεις στη Γερμανία που εξακολουθούν να έχουν εντελώς άθικτα τείχη. Ένα από τα αξιοθέατα της πόλης είναι το καμπαναριό των 90 μέτρων της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου που ονομάζεται «Daniel» και είναι χτισμένο από βράχο breccia. Άλλα αξιοσημείωτα κτίρια είναι το δημαρχείο, που χρονολογείται στον 13ο αιώνα, η εκκλησία του Αγίου Σαλβατόρ και το Spital , ένα πρώην μεσαιωνικό νοσοκομείο. Το Nördlingen είναι επίσης γνωστό για το Scharlachrennen , ένα τουρνουά ιππασίας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1463.

Το «φαινόμενο των διαμαντιών» :

Τα κτίρια στην ιστορική γερμανική πόλη Nordlingen πιστεύεται ότι περιέχουν 72.000 τόνους διαμαντιών, τα οποία δημιουργήθηκαν από την επίδραση ενός αστεροειδούς στο σημείο όπου χτίστηκε η πόλη. Είναι απίστευτο αλλά αληθινό!

Η ιστορία δημιουργίας της πόλη ξεκινά πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια, όταν η Βαυαρία όπου βρίσκεται το Nördlingen, χτυπήθηκε από έναν τεράστιο αστεροειδή. Η έντονη πρόσκρουση δημιούργησε το τεράστιο κρατήρα Nördlingen Ries που έχει μήκος 24 χιλιόμετρα και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία suevite, ενός breccia κρούσης (ένας χοντρόκοκκος βράχος που σχηματίστηκε από γωνιακά θραύσματα διαφορετικών υλικών). Η κοσμική πίεση που προέκυψε από την κρούση διαμόρφωσε διαμάντια στα πετρώματα της περιοχής.

Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου περιέχει περίπου 5.000 καράτια! Αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο έχει ανακαλυφθεί και σε μερικά άλλα μέρη του κόσμου, αλλά κανένα δεν έχει ποσότητα ή συγκέντρωση διαμαντιών τόσο υψηλή όσο του Nördlingen.

Έως το 1960, οι κάτοικοι του Nördlingen πίστευαν ότι η πόλη τους βρίσκεται απλώς χτισμένη πάνω σε ένα κρατήρα. Εκείνο το έτος, ο Αμερικανός γεωλόγος Eugene Shoemaker καθώς έκανε διακοπές στη Γερμανία με τη μητέρα και τη σύζυγό του, εξερεύνησε από περιέργεια τα τείχη της πόλης. Ύστερα από πολλές μελέτες και έρευνες, επιβεβαιώθηκε ότι τα διαμάντια σχηματίστηκαν ως άμεση συνέπεια της έντονης πίεσης που άσκησε ο αστεροειδής.

Οι πολύτιμοι λίθοι έχουν εντοπιστεί σε διάφορες δομές της πόλης και το μέγεθος τους είναι τόσο μικροσκοπικό που είναι οριακά ορατά από το ανθρώπινο μάτι. Παρά το μικροσκοπικό τους μέγεθος, αυτά τα διαμάντια είναι σίγουρα ένας λόγος παραπάνω να επισκεφτείτε την ξεχωριστή πόλη του Nördlingen.

Σου άρεσε το άρθρο;

blue and yellow boat on water near brown concrete building during daytime

5 Προορισμοί απόδρασης από το κρύο της χειμωνιάτικης Ευρώπης

yellow and red car on road during daytime

Οι 10 φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης: Εξερευνήστε περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα