in

Πού βρίσκεται το τροπικό νησί της Ελλάδας με σχήμα καρδιάς ;

Το «νησί του έρωτα» όπως χαρακτηρίζεται λόγω του σχήματος του,  βρίσκεται στην άκρη ενός επίγειου παράδεισου με εξωτικά κρυστάλλινα νερά, του νησιού Σαπιέντζα και πρωταγωνιστεί σε πολλά ταξιδιωτικά εξώφυλλα για την Ελλάδα.

Η Σαπιέντζα είναι ένα ακατοίκητο νησάκι και βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των μεσσηνιακών Οινουσών μετά την Σχίζα και στο νοτιοδυτικό μέρος της βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, γνωστό ως τάφρος ή φρέαρ των Οινουσών, με βάθος 5.121 μέτρα.

Το όνομα Σαπιέντζα είναι ιταλικής προέλευσης και σημαίνει σοφία. Η Σαπιέντζα βρίσκεται στο σημαντικό ναυτικό δρόμο που συνδέει την Ιταλία με τη Μέση Ανατολή και στις ακτές της έχουν σημειωθεί αρκετά ναυάγια. Μάλιστα σήμερα πολλά από αυτά τα ναυάγια έχουν μεγάλη αξία για την αρχαιολογία καθώς στο βυθό του νησιού έχουν βρεθεί σπουδαίες ρωμαϊκές σαρκοφάγοι και κολώνες από το περιστύλιο που είχε χτίσει ο Ηρώδης στην Καισαρεία τον 1ο αιώνα π.Χ .

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Apartments (@maria.apartments) στις

Το παραδεισένιο αυτό νησάκι είναι ένας παράδεισος για τους φυσιολάτρες αφού είναι ένα νησί με πλούσια και σπάνια χλωρίδα. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται από ένακαταπράσινο δάσος από κουμαριές και μαζί με τη Σχίζα ( βρίσκεται απέναντι από τη Φοινικούντα) έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και έχουν ανακηρυχτεί επίσημα διατηρητέα μνημεία της φύσης.

Η Σαπιέντζα έχει μόνο μία παραλία στο βορειότερο μέρος της, απέναντι από το κάστρο της Μεθώνης η οποία ονομάζεται Άμμος και είναι πραγματικά τροπική. Γαλαζοπράσινα νερά, λευκή άμμος και δροσερή σκιά κάτω από τα δέντρα. Πιθανόν να συναντήσεις και τα κρι κρι που κατοικούν στο νησί που κατεβαίνουν μέχρι την παραλία συνηθισμένα από την ανθρώπινη παρουσία και τους πολλούς επισκέπτες. Στην παραλία υπάρχει ένας υποτυπώδης μόλος και ένα ξύλινο περίπτερο που μπορεί κανείς να πάρει μια ανάσα ξεκούρασης.

Στο νοτιότερο σημείο του νησιού υπάρχει ένας φάρος κατασκευασμένος το 1885 και έχει ύψος 8 μέτρα. Σήμερα ηλεκτροδοτείται με φωτοβολταϊκά συστήματα και είναι προσβάσιμος με τα πόδια από ένα πεζοπορικό μονοπάτι. Η θέα από εκεί θα σάς κόψει την ανάσα και θα αισθανθείτε το δέος της ανοιχτής θάλασσας.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και κατόπιν συνεννόησης με καΐκι από το μόλο της Μεθώνης στην παραλία Άμμος της Σαπιέντζας. Σε περίπου 10-15 λεπτά θα είσαι σε ένα απομονωμένο και μαγευτικό τοπίο για να απολαύσεις στιγμές ηρεμίας και γαλήνης με την παρέα σου.

Σου άρεσε το άρθρο;

Το χωριό του Ποπάυ στη Μάλτα -

Το χωριό του Ποπάυ στη Μάλτα

Τι να αγοράσω από το Παρίσι; -

Τι να αγοράσω από το Παρίσι;