brown concrete house
in

72 Ώρες στη ρομαντική Ρώμη

Ρώμη σημαίνει άνετα παπούτσια , όρεξη και βόλτες από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Η βόλτα μας ξεκινάει αφού έχουμε πάρει το πρωινό μας και είμαστε πανέτοιμοι για την γνωριμία της πόλης.

Την πρώτη ημέρα ξεκινάμε από το Κολοσσαίο και την Ρωμαική αγορά , τα οποία είναι δίπλα δίπλα , φυσικά αξίζει να δεις αυτό το επιβλητικό ανθρώπινο δημιούργημα και να αφιερώσεις περίπου στις 3 ώρες για να το απολαύσεις. Καλή ιδέα είναι να κλείσεις το εισιτήριο σου μια εβδομάδα πριν ώστε να αποφύγεις την αναμονή, στην επίσημη ιστοσελίδα: https://www.colosseum-rome-tickets.com, όπου τα εισιτήρια έχουν προτεραιότητα.

Τελειώνοντας από το Κολοσσαίο μπορείτε να περάσετε τον Τίβερη, μέσω μιας εκ των πολλών γεφυρών και να καταλήξετε στην περιοχή Trastevere. Εκεί βρείτε πλακόστρωτα δρομάκια για να περπατήσετε και πολλά εστιατόρια και μπαρ, όπου μπορείτε να γευματίσετε ή να πιείτε καφέ ή ποτό.

Tips του πρώτου 24ώρου: Βόλτα στην piazza Barberini για κρασί και δείπνο.

Δεύτερο 24ώρο: Μετά το πρωινό, ξεκινά η δεύτερη ημέρα σας στην Ρώμη. Προτείνουμε να δείτε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό Santa Maria Maggiore, από εκεί μέσω της Via del Agustino De petris να βρεθείτε στον πλακόστρωτο εμπορικό δρόμο της Via Nazionale, να στρίψετε αριστερά, να θαυμάσετε στο δεξί σας χέρι το παλάτι (Palazzo delle Esposizioni) και συνεχίζοντας ευθεία να καταλήξετε στο μνημείο των πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου (Monumento a Vittorio Emanuele II)να θαυμάσετε το επιβλητικό αυτό λευκό κτήριο με τις αγαλμάτινες παραστάσεις στην οροφή και τους φρουρούς.Αν είστε τυχεροί θα δείτε και τη δική τους αλλαγή φρουράς. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το Καπιτώλιο, και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το κτίριο από το οποίο έκανε τις δηλώσεις του ο Μουσολίνι.

Τελειώνοντας από εκεί διασχίστε την via del Corso, τον πλέον εμπορικό δρόμο της Ρώμης. Ο δρόμος αυτός ενώνει το μνημείο των πεσόντων του πρώτου παγκοσμίου πολέμου με την πλατεία του λαού (Piazza del Popolo). Μόλις δείτε στο δεξί σας χέρι την via delle Muratte στρίβετε δεξιά και σε πολύ μικρή απόσταση θα βρεθείτε στην Fontana di Trevi , να θαυμάσετε τα υπέροχα αγάλματα που το στολίζουν για αιώνες. Στη συνέχεια μπορείτε να ξαναβγείτε στην Via del Corso και να συνεχίσετε με την ίδια κατεύθυνση και μόλις δείτε και πάλι στα δεξιά σας την Via Condotti στρίβετε δεξιά. Η Via Condotti είναι η οδός που φιλοξενεί τα πιο ακριβά καταστήματα, αλλά και το πιο παλιό Ελληνικό καφέ( L’Antico Greco, since 1760) μπορείτε να πιείτε έναν καφέ και να συνεχίσετε για την Piazza de Spagna. 

Tips του δεύτερου 24ώρου: απόλαυση παγωτού σε μια από τα καλύτερες Gelaterie της πόλης που βρίσκονται στα στενά γύρω από την Fontana Di Trevi, αλλά και βόλτα βράδυ στην Fontana di Trevi για να τη δείτε και φωτισμένη!

Ημέρα Τρίτη: Εγερτήριο νωρίς, πρωινό και αναχώρηση για το Βατικανό! Στο Βατικανό θα φτάσετε με το μετρό, χρησιμοποιώντας την κόκκινη γραμμή. Κατεβαίνετε στη στάση Ottaviano, διασχίζετε την ομώνυμη οδό και μπαίνετε στο χώρο του Βατικανού.

Στην περίπτωση που θέλετε να επισκεφτείτε το Βατικανό εδώ επιβάλλεται η αγορά εισιτήριων τουλάχιστον μιας εβδομάδας πριν φτάσεις στην Ρώμη, από την επίσημη ιστοσελίδα για να αποφύγετε την αναμονή: https://tickets.museivaticani.va/home
Αφού τελειώσετε με την βόλτα στα μουσεία και τον καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου προτείνουμε να μπείτε και πάλι στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης με τα πόδια… Μέσω της οδού Viadella Condiliazione, θα καταλήξετε στο κάστρο των Αγγέλων (Castelo Sant’Angelo) αφού το δείτε περιμετρικά, ή μπείτε μέσα, προτείνουμε να διασχίσετε τον Τήβερη μέσω της πιο όμορφης γέφυράς του, της ‘Γέφυρας των Αγγέλων’ (Ponte Sant’Angelo), εκεί όπου οι ερωτευμένοι κλειδώνουν την αγάπη τους με λουκέτα.

Αργότερα μπορείτε να διασχίσετε την οδό via Banco – S. Spirito- Via banchi Nuovi – την πλατεία με το ρολόι (Piazza l’orologio) και να καταλήξετε στην Piazza Navona, με το επιβλητικό κεντρικό σιντριβάνι και τα άλλα 2 που το περιστοιχίζουν. Αφού δείτε και το Palazzo Madama, διασχίζετε την οδό S. TaD. Crescenza η οποία σας οδηγεί στο Πάνθεον, με σκοπό να αναρωτηθείτε τι αρχιτεκτονικό μυαλό είχε ο δημιουργός του, ώστε με ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα στην οροφή, στο κτήριο αυτό να μην εισχωρεί ούτε σταγόνα βροχής!

Tips του τρίτου 24ώρου: απόλαυση γνήσιου Ιταλικού καφέ στο πιο παλιό καφέ της πόλης Sant’ Eustachio Il Caffè

Πες μας την γνώμη σου

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Ενημέρωση...

0
blue and white boat on dock during daytime

5+1 Instagrammable Spots στη Μάλτα

Η Ιορδανία ξανανοίγει τα σύνορα της για τους τουρίστες