in

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη

Η Βιέννη, η πρωτεύουσα της Αυστρίας, οφείλει μεγάλο μέρος της γοητείας και της πλούσιας ιστορίας της στην υπέροχη τοποθεσία της στις όχθες του ποταμού Δούναβη.Μια πόλη, που αντανακλά το πνεύμα του παρελθόντος στους μεγάλους δρόμους και τα μεγαλοπρεπή παλάτια, γεμάτη με κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να δείτε.

Ανάκτορο Hofburg

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Το Χόφμπουργκ είναι ίσως το πιο σημαντικό ιστορικά από τα ανάκτορα της Βιέννης. Από το 1275 και για περισσότερους από έξι αιώνες αποτελούσε την έδρα των Αψβούργων και την επίσημη κατοικία κάθε Αυστριακού ηγεμόνα. Συνολικά, αυτό το τεράστιο συγκρότημα καλύπτει 59 στρέμματα με 18 ομάδες κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων 19 αυλών και 2.600 δωματίων. Τα κύρια αξιοθέατά του είναι τα Imperial Apartments , το Μουσείο Sisi και η Silver Collection.

Ανάκτορο και κήποι Schönbrunn

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Όπως το παλάτι Hofburg, έτσι και το άνακτορο Schönbrunn είναι μια από τις πιο ιστορικές τοποθεσίες στη Βιέννη και αξίζει να το επισκεφθείτε όχι μόνο για την υπέροχη αρχιτεκτονική του, αλλά και για το όμορφο σκηνικό που μοιάζει με πάρκο. Το παλάτι Schönbrunn διαθέτει συνολικά 1.441 δωμάτια, 45 από τα οποία είναι επισκέψιμα και οι εσωτερικοί χώροι είναι σε στυλ ροκοκό. Το πάρκο του παλατιού είναι ανοιχτό στους επισκέπτες δωρεάν όλο το χρόνο και φιλοξενεί εντυπωσιακά σιντριβάνια, αγάλματα, μνημεία, δέντρα και λουλούδια και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου είναι το σύμβολο της Βιέννης. Η κατασκευή ξεκίνησε τον 12ο αιώνα και σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα γοτθικά κτίσματα στην Αυστρία.  Έχει τέσσερις πύργους και ο ψηλότερος από αυτούς είναι ο νότιος πύργος στα 136,44 μέτρα. Το δωμάτιο του πύργου, από το οποίο μπορείτε να απολαύσετε μια εκπληκτική θέα σε όλη τη Βιέννη, είναι προσβάσιμο μέσω 343 σκαλοπατιών. Συνολικά 13 καμπάνες κρέμονται εδώ και στην οροφή του καθεδρικού ναού τοποθετήθηκαν πολύχρωμα κεραμίδια στέγης για να δημιουργηθεί ο Βασιλικός και Αυτοκρατορικός δικέφαλος αετός και το οικόσημο της πόλης της Βιέννης.

Κρατική Όπερα της Βιέννης

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο υπέροχα θέατρα του κόσμου είναι η Κρατική Όπερα της Βιέννης. Το 1625 παρουσιάστηκε η πρώτη αυλική όπερα της Βιέννης και από τότε ανεβαίνουν παραστάσεις όπερας και μπαλέτου τουλάχιστον 300 φορές το χρόνο. Ικανό να φιλοξενήσει ένα κοινό με 2.211 θεατές και 110 μουσικούς, η Όπερα φιλοξενεί επίσης τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης. Η σημερινή τεράστια Όπερα χτίστηκε το 1869 και είναι αξιοσημείωτη για το γαλλικό στυλ της Πρώιμης Αναγέννησης.

Δημαρχείο

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Το Δημαρχείο της Βιέννης (Weiner Rathaus) είναι ένα εντυπωσιακό νεογοτθικό κτίριο που λειτουργεί ως διοικητικό κέντρο της πόλης. Αξιοσημείωτο για το μέγεθός του, καταλαμβάνει σχεδόν 14.000 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό το ελκυστικό κτίριο ολοκληρώθηκε το 1883 και είναι αξιοσημείωτο για το διάσημο Rathausmann στην κορυφή του ύψους 98 μέτρων πύργο του, μια σιδερένια φιγούρα που φέρει πανό. Η τοξωτή αυλή στο κέντρο του κτιρίου είναι η μεγαλύτερη από τις επτά αυλές και χρησιμοποιείται για δημοφιλείς καλοκαιρινές συναυλίες.

Πύργος του Δούναβη

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Ο Πύργος του Δούναβη προσφέρει την καλύτερη θέα στη Βιέννη από ύψος  155 μέτρων. 252 μέτρα ύψος, δύο γρήγοροι αναβατήρες και σε μόλις 35 δευτερόλεπτα θα απολαύσετε μία θέα που θα σας κόψει την ανάσα.  Το εστιατόριο και το καφέ στην κορυφή του πύργου περιστρέφονται γύρω από τον δικό του άξονα σε ύψος 170 μέτρων.  Στον πρόσφατα προσαρμοσμένο χώρο εισόδου, περισσότερες από 60 οθόνες αφής πολυμέσων κάνουν απτή την ιστορία του πύργου και της πόλης της Βιέννης.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βιέννης είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης. Οι πρώτες συλλογές του μουσείου άρχισαν να δημιουργούνται από τον 18ο αιώνα, αλλά οι τωρινές του εγκαταστάσεις χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα οι εκθεσιακοί του χώροι καλύπτουν μια έκταση 8.700τ.μ. με εκθέματα από τους τομείς της φυσικής ιστορίας, γεωλογίας, παλαιοανθρωπολογίας και προϊστορίας. Εντυπωσιακή είναι η αίθουσα δεινοσαύρων παρουσιάζει τους σκελετούς και τα υπολείμματα των γιγάντων προϊστορικών ζώων με έναν αλόσαυρο που μοιάζει με ζωντανό που κινείται και κάνει τρομακτικούς θορύβους.

Παλάτι Belvedere

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Το Belvedere δεν είναι μόνο ένα υπέροχο μπαρόκ παλάτι αλλά στεγάζει επίσης μια από τις πιο πολύτιμες συλλογές τέχνης της Αυστρίας. Τα κυριότερα σημεία του Άνω Παλατιού περιλαμβάνουν την Αίθουσα του Ισόγειου με τα αγάλματά της και την Τελετουργική Σκάλα με το πλούσιο ανάγλυφο από γυψομάρμαρο και τις τοιχογραφίες. Το Κάτω Ανάκτορο διαθέτει επίσης μια μαρμάρινη αίθουσα, η οποία είναι γνωστή για τα οβάλ γύψινα μετάλλια και την πλούσια τοιχογραφία οροφής, καθώς και μια Μαρμάρινη Πινακοθήκη που χτίστηκε για να στεγάσει μια συλλογή ιστορικών αγαλμάτων.

Κτίριο του Hundertwasserhaus

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Το αναμφισβήτητα περίεργο αλλά συναρπαστικό Hundertwasserhaus αξίζει μια επίσκεψη. Σχεδιασμένο από τον ζωγράφο Friedensreich Hundertwasser, αυτό το ορόσημο με έντονα χρώματα στη γωνία των Löwengasse και Kegelstrasse ολοκληρώθηκε το 1985 και οι ένοικοι των 53 μονάδων του αποτελούνται κυρίως από καλλιτέχνες, διανοούμενους και δημιουργικούς τύπους, όπως ο ίδιος ο δημιουργός. Αν και το κτίριο με τα έντονα χρώματα μπορείτε να το απολαύσετε μόνο από έξω, μπορείτε να εξερευνήσετε το κοντινό Kunsthaus Wien, ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που περιέχει ένα καφέ στη βεράντα, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα.

Καφέ Demel

10 μέρη που πρέπει να δεις στη Βιέννη -

Το διάσημο Demel, το οποίο ιδρύθηκε το 1786, δεν είναι μόνο το παλαιότερο καφέ και αρτοποιείο στη Βιέννη, αλλά είναι ίσως η πιο αξέχαστη εμπειρία φαγητού που θα έχετε σε αυτή την υπέροχη πόλη. Επίσημα γνωστό ως Hofzuckerbäckerei Demel, αυτό το εξαιρετικό καφέ σερβίρει πιάτα και κέικ προσεκτικά προετοιμασμένα στο χέρι με παραδοσιακές συνταγές αιώνων.

Σου άρεσε το άρθρο;

gray stone building structure

Πάνθεον: Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα 2000 ετών στο κέντρο της Ρώμης

Καστοριά, Η αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας -

Καστοριά, Η αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας